onsdag 23. desember 2015

SNØMANNEN AV JO NESBØ - BOK 7 I SERIEN OM HARRY HOLE

Soundtrack: Sangen I Got Stripes (live) av Johnny Cash


Hun stoppet og lyttet. Den hivende, raspende pusten hennes laget revner i stillheten, lød som når hun rev over papiret som skulle rundt jentenes skolematpakker. Hun greide å stagge pusten. Alt hun hørte var blodet som banket i ørene og den lave klukkingen av en bekk. Bekken! De pleide å følge bekken når de skulle plukke bær, sette feller eller lete etter høner som de egentlig visste reven hadde tatt. Bekken førte ned til grusveien, og på grusveien ville det før eller siden passere en bil. Hun hørte ikke lenger andre skritt. Ingen kvister som brakk, ingen knasing i snøen. Kanskje hadde hun kommet seg unna? Sammenbøyd beveget hun seg hurtig i retning klukkelydene. Bekken som så ut som den rant på et hvitt laken gjennom en fordypning i skogbunnen. Sylvia tråkket uti. Vannet som rakk henne til midt på anklene trengte straks gjennom støvletne. Det var så kaldt at det lammet leggmuskulatoren. Så begynte hun å løpe igjen. I samme retning som vannet rant. Det plasket høyt mens hun løftet beina til lange, terrengvinnende steg. Ingen spor, tenkte hun triumferende. Og pulsen sank selv om hun løp. 


Fra side 78 i Snømannen av Jo Nesbø.Romanen låner jeg på biblioteket. Utgaven er slitt, lest av mange. Kos. Det er slik det skal være. Det er tidlig november i Oslo og det snør i fortellingen. Det er tidlig november når jeg leser Snømannen men det har ikke snødd i Nord-Trøndelag enda.Forfatteren. Bildekilde.
Romanen er vanskelig å legge fra seg, jeg er sugd inn helt fra begynnelsen. Harry Hole virker så mye
eldre enn i Marekors og Frelseren. I snømannen er det flere nye karakterer. Jeg liker dem ikke, jeg savner de gamle karakterene. Harry Hole mener det er en seriemorder løs i Norge. Seriemorderen har tatt kontakt med han anonymt. Harry føler seriemorderen spionerer på ham. Han er paranoid. En ny karakter er Bratt, henne liker jeg i hvert fall ikke. Det er så veldig mange karakterer å følge med på; det er akkurat så det går bra og jeg klarer å henge med ved å konsentrere meg og ikke stress-lese. Handlingen synes jeg er rotete men det er det jo alltid i bøkene om Hole; det er jo det som er greia - Harry Hole - en rotete og tøyelig etterforsker som ikke alltid følger oppskriften eller fasiten.Jeg synes snømannen er den svakeste av alle bøkene om han jeg har lest. Det er lite personlig om Harry. De bøkene jeg synes er de beste i denne serien er der vi kommer tett inn på Hole (Rødstrupe!). Det hjelper heller ikke at så mange av mine favorittkarakterer ikke er med denne gangen. Det suger. Jeg savner dem. Det hadde jo vært veldig mange karakterer i en bok om alle hadde vært med men . . .En motorsykkel på høyt turtall sladdet oppover de svingete bakkene i Holmenkollen i mørket. Lyden gjallet mellom husene, og de som observerte motorsykkelen tenkte at det var galskap på snøføre, at føreren burde vært fratatt motorsykkelsertifikatet. Men føreren hadde ikke noe slikt sertifikat. Harry ga gass opp oppkjørselen til det svarte tømmerhuset, men spant på nysnøen i den krappe svingen og kjente sykkelen miste fart. 


Fra side 415 i Snømannen av Jo Nesbø.Snømannen av Jo Nesbø
Roman
Krim
Bokserie
Aschehoug 2007
ISBN 978-82-03-19212-8
438 Sider
Kilde: Lånt på biblioteket
NorgeBildet fant jeg på Tumbrl. 


Jeg har også en 


OG EN 
Denne fikk jeg av mamman min igår. Hjerte. 4 kommentarer:

 1. Jeg er så skeptisk, skal jeg lese Jo Nesbø eller ikke! Har hørt så mye blandet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har nå brukt litt tid på å bestemme meg for om jeg skal anbefale dem eller ikke til deg etter at jeg leste kommentaren din igår.

   Men jeg klarer ikke å bestemme meg.

   Og da er svaret nei om en ikke er sikker; jeg synes ikke Hole-serien er et must.

   Slett
  2. Da tror jeg det blir og stå over. Det kan jo hende jeg vill lese noen men tror ikke det blir rekkefølge lesing. Har hørt att panserhjerte er bra så kan prøve meg på den :)

   Slett
  3. Ja, det går jo fint an. En må jo ikke lese alle bøkene i en serie. Panserhjerte har jeg ikke kommet til enda men det sies de bare blir bedre og bedre.
   Selv synes jeg Rødstrupe og Frelseren er best.

   Slett

Trivsel!

SAMLESNING: PIRANESI AV SUSANNA CLARKE