søndag 10. juni 2012

Bøker lest i mai #2

http://bokelskere.s3.amazonaws.com/2b39ca45e902e8085dee306f7734a52311c875841dd38013d8edca25.jpegJeg har ikke lest mange bøker i mai, men til gjengjeld er tre av de fire jeg har lest utrolig bra. Overskriftene er orange fordi jeg er så hekta på orange fortiden. To gensere har jeg kjøpt, den ene tykk, lang og strikket. Den andre har tre striper i tre forskjellige farger (elsker striper på gensere); oransje rosa og rød. Og på bordet står det en kartong appelsinjuice.

Hvorfor er jeg så redd? av Nils-Øivind Haagensen ★★★★★

Hvorfor er jeg så redd er ei lita diktbok. Den har ligget i huskelista mi på nettsiden til biblioteket på grunn av coveret. Jeg synes den er så søt. Etter å ha lest diktene forstår jeg ikke helt hvofor Haagesen er så redd. Han skriver om mye forskjellig men det jeg liker best er at han filosoferer.

Finne deg der inne og hente deg ut av Lina Undrum Mariussen ★★★★★★

Denne diktsalingen er helt nydelig og får derfor seks stjerner. Jeg leste ikke mange sidene før jeg begynte å gråte. Diktene er så sår, øm og vakre. Lina skriver om en lillesøster som er syk og ligger i sengen sin og visner bort og hva gjør hun, storesøster, hun drar ute og ser seg omkring, tar inn alle fargene, skyene og luktene og går inn til søsteren sin og deler det med henne. Hun skriver det, at nå ser hun for to. Nå lever hun for to. Les den.

Rop det fra berget av James Baldwin ★★★★★

James Baldwin, James Baldwin, jeg er så glad i James Baldwin. Han skriver og skriver og skriver og glemmer punktum. Han tar deg med høyt og lavt, han dykker deg ned i menneskesinnet og der er det så mørkt så mørkt. Han viser deg hvordan det føles å være svart, hvordan det er å være oppvokst i en sterk religiøs familie. Han ryster meg. Det er ikke mange som leser Baldwin, kanskje er det for gammelt, kanskje er det for umoderne, kanskje er han glemt. Ikke av meg. Jeg GLEDER meg til neste gang jeg skal lese en bok av Baldwin. Denne romanen kjøpte jeg forresten på biblioteket for fem kroner. Helt latterlig billig. Jeg kunne godt ha betalt mye mer for en roman av Baldwin.1 kommentar:

  1. Nå fikk jeg plutselig lyst å ta med meg Terry Pratchet-boka mi og sette meg på verandaen. Du er en knupp!<3

    SvarSlett

Trivsel!

SAMLESNING: PIRANESI AV SUSANNA CLARKE