onsdag 13. juni 2012

James Bladwin sitatfest! #2

Jeg roper det fra berget, jeg roper jeg elsker James Baldwin.Tidligere har jeg sitert fra romanen "Et annet land" av James Baldwin. Nå siterer jeg fra den siste romanen jeg har lest; "Rop det fra berget"."Et eller annet sted, inne i denne voldsomme hvirvelvinden, i hjertets mørke, i denne stormen - var det noe - noe han måtte finne. Be kunne han ikke. Hans sinn var som selve havet: urolig, for dypt til at selv den modigste kunne dykke ned i det, mens det alt i ett, til undring for det nakne øyet, kastet opp på stranden skatter og vrakrester som i lange tider hadde ligget glemt på bunnen - knokler og juveler, fantastiske skjell, bløte, skjelvende klumper som en gang hadde vært åpne øyne. Og han var i dette havets vold, omgitt på alle kanter av dette havs mørke."

"Og denne beslutningen hang som et tungt smykke mellom brystene hennes, den var skrevet med ildskrift på den mørke himmelen i hennes sinn."


"Hun kjente det som om hun var bristeferdig, som hun skulle til å kaste opp, som hun holdt på å dø. Svetten to på pannen hennes, ubarmhjertig som skarpe nåler, og hun kjente det som hun var dekket av skitt og stank over det hele."


"Og redselen og pinen ga seg et øyeblikk, liksom bølgen trekker seg seg fort tilbake for så å kaste seg mot klippene igjen - han visste at det ville komme igjen."

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Trivsel!

PIRANESI MED MER