søndag 9. juni 2013

film film film #5 Oppdatert!


De beste filmene, rettelse: filmene jeg har sett og liker siden sist.Jeg oppdaterte listen da jeg fant oversikten med flere titler jeg har sett men glemt å tatt med.Drive (2011) Carey Mulligan og Ryan Gosling. Sykt bra soundtrack. 

Bildet er fra filmen 'Up'.

Carnage (2011) Haha. Morsom. Kate Winslet! 
Antichrist (2009) Jeg er hekta på Lars Von Trier. Jeg bruker vanligvis ikke å bli hekta på de som lager og skriver filmene, som regel er det skuespillerne jeg 'følger etter' når jeg velger film å se. Spørs om ikke det er på tide jeg merker meg navn på de som har laget filmene jeg liker godt.

'Beasts of the Southern Wild' Sterk film.
Åh hvor glad jeg er som bor i Norge og ikke USA. Filmen er ikke med på listen.


Cosmopolis (2012) En film jeg ikke forstod og blir nødt til å se en gang til. Sær og kunststerk. Robert Pattinson!

Up (2009) Fine animasjonsfilmen. 

Take This Waltz (2011) 

Bachelorette (2012) Kirsten Dunst! 

The Way (2010)   

The Intouchables (2011) Fransk film.

 
Ellers har jeg sett den aller første filmen i boken 1001 filmer du må se før du dør. På norsk heter filmen Reisen til månen. Det er en kortfilm  betraktes av de fleste som det første eksempel på en science fiction-film. Neste film jeg skal se fra boken er Det store togrøveriet som er nummer to. Jeg er egentlig ikke så glad i gamle filmer. Jeg ser de av ren tvang og håper i det minste å kunne finne noen kule bilder å tegne etter.


15 kommentarer:

 1. Hehe, liker at du tvangsseer gamle filmer, må litt det jeg også når det trengs. Har som regel ikke angret bestandig, mens noen har jeg måtte litt meg igjennom. Up er jo så søt film, drive likte jeg også:) Kos deg videre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Liker at du liker! Angrer sjelden, er jo nysgjerrig også, men kjeder meg som regel. Stolt etterpå da! Kos på deg også utover natten og dagen imorgen!

   Slett
 2. Av de filmene du nevner er det kun de to som ikke er på listen jeg har sett :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var bra filmer da :)

   Slett
  2. Beasts of the Southern Wild synes jeg ikke var noe godt fortalt men en sterk og viktig historie da :-)

   Slett
  3. Hm, interessant at ikke synes den var godt fortalt; selv oppfattet jeg den som en film der man måtte selv gå inn å tolke en god del - noe jeg synes er positivt. Men okei, ungene synes den var rar, men bra og jeg har ikke spurt hva det var de synes rart eller bra (dvs vi snakket om filmen etterpå og de kom med synspunkter uten at jeg fikk helt greie på konkret hva de synes).

   Slett
  4. Ja, jeg også oppfattet det som en film som seeren skal gå inn å tolke. Det jeg ikke liker er slutten med det store fantasidyret ('monsteret') som jenta snakker med og ikke er redd og dermed får dyrene til å snu, fantasifigurene kunne bli holdt utenfor filmen synes jeg; at ungen var litt for poetisk og voksen i sin fortelling, det ble urealistisk i en ellers realistisk fortelling; da barna bare stakk av og ble plukket opp i en båt av en mann som bare tar de med seg til en drikkebule med horer for ensomme sjømenn.

   Slett
  5. Når du sier det sånn...det monsteret var jo litt merkelig. Kan det hende at det symboliserer det jenten oppfatter som at verden skal gå under? Jeg leste på wikipedia at filmen karakteriseres som fantasy-drama, men fant ikke helt ut av det. Kanskje fortellingen ikke skal oppfattes som realistisk, eller at perspektivet er jentens og dermed med et barns fantasifulle sinn. Nei, jeg aner ikke :D

   Slett
  6. Jeg tolker det som at det er jentas fantasifulle sinn som ser dyret men at det ikke er der i virkeligheten. Men så på slutten er det som om faren ser dyret også. Eller ser han bare jenta og styrken hun har i seg kanskje og han føler det er trygt å dø for nå vet han hun kan ta vare på seg selv og de andre?

   Nei, jeg liker ikke filmen men historien om menneskene som styret i USA overser er viktig.

   Slett
  7. Hm, de andre ser jo også dyrene (tilsynelatende), ja, og jeg tenker det viser hva hun har i seg. Og faren ser det før han dør, dermed kan han gjøre det fordi han ser at den lille jenten sin faktisk er i stand til å klare seg.

   Slett
  8. De gjorde det ja, de så dyrene? Det er akkurat det jeg synes er så rart (og teit).

   Ja ja:-p

   Slett
 3. Jeg likte ikke cosmopolis! Dritkjedelig, imponert over at du orket å se den om igjen :-P

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg så den med engelsk tekst, skal se den med norsk tekst neste gang. Jeg synes dialogene var fascinerende og hele stemningen i filmen er heit. Jeg kan ikke for mitt bare liv komme på hvordan den sluttet!

   Slett
 4. Jaja, ja, jeg ser det som et forsøk på å vise et barns opplevelse - selv om det virket litt...rart :D

  SvarSlett

Trivsel!

SAMLESNING: PIRANESI AV SUSANNA CLARKE