onsdag 19. juni 2013

Big books tagTykke bøker. Feite bøker. Tunge bøker. Lange bøker. Store bøker. Melusine utfordrer meg til å: 

- Finne de fem tykkeste bøkene i bokhyllen min som jeg har lest.
- De to tykkeste bøkene i min skal-lese-bunke 

Dette var ikke så lett fordi jeg gir som regel bort bøkene jeg eier etter at jeg har lest de. Derfor måtte jeg inn på Bokelskere og trykke inn i har-lest hyllen min der inne, finne frem papir og penn og ordne oversikt over bøkene med flest sidetall ved å trykke inn på hver bok jeg husker var tykk. Jeg ser det er mange som har med Ringenes herre i listene sine, det kunne jeg også forsåvidt gjort om det ikke hadde vært for at Lotr egentlig er flere bøker samlet i en. Jeg har valgt å ikke ta med de bøkene jeg vet er blitt utgitt som en serie før de senere er blitt slått sammen i en deilig murstein. Derfor er for eksempel ikke 10Q4 bok 1 & 2 (som er utgitt i en samlet utgave i Norge) med sine 751 sider med i listen. Jeg sier ikke dere andre jukser, jeg sier bare at jeg gjør det slik. Anna Karenina har jeg lest men har det problemet at jeg ikke vet hvor mange sider utgaven jeg leste er på da jeg leste den på lesebrettet mitt og lesebrettet teller sidene i et kapittel; når jeg begynner på kapittel to står det du leser nå side 1 av 15, og når jeg begynner på kaipttel 3 teller den fra side 1 til det siste sidetallet i kapittelet igjen. Jeg talte naturligvis ikke sidene underveis. Uansett har jeg en mistanke om at Anna Karenina kom ut i flere deler i sin tid uten at jeg er sikker på det. Anna Karenina hører jeg på lydbok nå forresten. På lesebrettet leste jeg den på engelsk, på lydbok lytter jeg til den på norsk. Kjekt. Så lenge varte lydbok pausen min altså. Nei, den gjorde ikke det tenkt. Når det kommer til de to tykkeste bøker jeg skal lese har jeg valgt å bare velge mellom de jeg allerede har i hyllen og ikke de jeg har skrevet opp i leselisten men som jeg ikke har kjøpt enda, tenker å låne på biblioteket eller skal låne fra noen andre.De fem feiteste jeg har lest 
 

1. Jonathan Strange og herr Norrell av Susanna Clarke (888 sider)  
2.  Harry Potter og Føniksordenen av Joanne Rowling (874 sider) 


3. Vår felles venn av Charles Dickens (833 sider) 


 4. Balansekunst av Rohinton Mistry (781 sider) 
5. Luftslottet som sprengtes av Stieg Larsson (708 sider)


De to feiteste jeg skal lese  


1. Brisinger av Christopher Paolini (958 sider) 


2. Den eldste av Christopher Paolini (873 sider) 


Nå er vi skikkelig nerder nå!  
 

21 kommentarer:

 1. Det hadde blitt skikkelig vanskelig hvis jeg skulle lagd denne lista. Jeg eier jo knapt noen bøker. Så da måtte jeg tydd til hukommelsen, og jeg ville sikkert kommet på noen nye hele tiden. Men jeg tror at Dantes Inferno definitivt er på listen. Og Knausgård.

  SvarSlett
  Svar
  1. Alt du har lest! Knausgård ja, det er mange sider det når man slår sammen alt, hoho! Jeg har ikke lest Knaugård enda (!) men har den første Min kamp boka i pocket i hyllen.

   Slett
 2. Ååå, nerding, I LIKE IT! Stjeler denne jeg?

  SvarSlett
  Svar
  1. Gjør det! Det er egentlig meningen man skal sende utfordringen videre men jeg orket ikke å lete gjennom alle bokbloggene for å finne ut hvem som har deltatt allerede eller ikke. Latskap.

   Slett
 3. Kult at den lengste var på nøyaktig 888 da.

  Jeg teller Ringenes Herre som en bok, - fordi Tolkien (angivelig) tenkte på den som en, og egentlig skulle gi ut alt i en gigantisk bok - men papirmangel (og/eller frykt for å skremme leserskaren) tvang ham til å tredele.

  Ellers så teller jeg slik som du, en bok er en bok.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kult og litt skummelt.

   Tredele? Er det ikke 'egentlig' seks? Hmm.

   Slett
  2. Ja, æsj, seks bøker, tre bind. Men jeg tror ikke det finnes noen som teller den som seks?

   Slett
  3. Å ja, hmm. Nei det må bare være rare meg som gjør det.

   Slett
 4. Jeg også leste Ringenes herre i en bok, for det er slik jeg har den og slik den ble kjøpt i sin tid (slutten av 70-tallet--lenge lenge før hypen)

  Ellers har også jeg tatt denne utfordringen i dag.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg skal gå og ta en titt.

   Jeg leste den i en samlet utgave jeg også men ser fortsatt på den som flere selv om at om jeg hadde lest den nå hadde jeg telt den som en bok over månedsstatistikken. Eller hadde jeg egentlig det? Hmmm.

   Slett
 5. Nerder ja, den kan jeg like!
  Jeg var ikke klar over at boken til Susanna Clarke var så lang, den la jeg til på leselisten etter at du skrev om den. Vår felles venn hadde jeg tenkt å ha med på skal-lese, men så dukket det altså opp andre som viste seg å være lengre :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vår felles venn synes jeg ikke er så bra. At den er så lang er ikke til bokas fordel... Ikke det beste jeg har lest av Dickens nei.

   Jeg har så lyst til å lese Susanna Clarke sin bok en gang til! Så stor og bra er den.

   Slett
  2. Ikke bra altså, hm, da blir ikke den boken prioritert - jeg stoler på boksmaken din så da vil jeg heller lese Clarke sin bok først.

   Slett
 6. Artig! :) Jeg må innrømme at jeg får lesesperre av tykke bøker, tror liksom ikke jeg klarer å lese tykke bøker...så jeg bøyer meg i støvet, du har virkelig lest mange tykke bøker!!! Imponert!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er livredd faglitteratur og annen 'non'fiction', både om de er korte og lange. Har angst jeg aldri skal lese de ferdig, jeg som alltid leser ferdig bøkene jeg begynner på. Det er skrekken.

   Hurra! Jeg liker å imponere! :-D

   Slett
 7. Vi tenker ganske likt vi, men jeg har ikke lest ei eneste ei av disse!!! Balansekunst står på lese-ønske-lista mi, dit kom den etter at jeg så ei av jentene på skilandslaget anbefale den i vinter. Mon tru om det var Kristin Størmer Steira? Den skal jeg nok klare å få tak i ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Balansekunst er utrolig! Hver en setning i boken er perfekt. Jeg lånte den av ei venninne, en tykk pocket, og leste den på toget, frem og tilbake, 40 minutter hver vei, to ganger om dagen, en hel sommer. Da hun fikk pocketen tilbake var den bltt slitt og myk, med riper og sandkorn i fra strandtur. Heldigvis er hun som meg: det skal vises at bøkene er lest.

   Slett
 8. Nerder er herlige, like herlige som hobbiter:)

  Liker listen din, veldig fin å se på:)Har faktisk ikke lest noen av disse bøkene selv. Arven serien skal jeg også lese, har de to første bøkene klare, men så har jeg ikke kommet meg over den terskelen å starte på de enda:) Litt skremmende mange tykke bøker på en gang:) Balansekunst ser jeg også er veldig tykk, har planer om å få den lest i år. Kanskje jeg må begynne hvis jeg skal rekke det, hehe:) Ønsker deg en videre fin søndag!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Som Hobbiter: den var fin!

   Tusen takk :-D Jeg har ikke kommet til de i leselisten jeg heller, jeg har tre av bøkene, kjøpte de i fjor høst.

   God mandag!

   Slett

Trivsel!

PIRANESI MED MER