tirsdag 17. april 2012

Mine lesevaner


 1. Jeg leser sjeldent samme bok flere ganger.
 2. Jeg fullfører alltid boka jeg har begynt på.
 3. Jeg skriver ned sitater i en liten grå notatbok. 
 4. Jeg er kresen på hva jeg synes er bra.
 5. Jeg kan brette eselører.
 6. Jeg kan også markere med fargerike klisterlapper som stikker ut på sidene.
 7. Jeg kjøper nesten bare bøker som biblioteket ikke har.
 8. Jeg gir bort bøker gratis etter at de er lest.
 9. Jeg leser alltid bøker som andre anbefaler. 
 10. Jeg liker å bli anbefalt bøker.
 11. Jeg liker å anbefale bøker.
 12. Jeg liker å snakke om bøker.
 13.           Jeg leser hva som helst.
 14. Jeg liker å bli fortalt om bøker.
 15. Jeg er aktiv på nettsiden Bokelskere.no
 16. Jeg leser både inne og ute. Mest inne.
 17. Jeg liker å ligge på gresset i parken ved elven nedenfor bygården jeg bor i om sommeren og lese.
 18. Jeg liker å lese med en katt eller hund på fanget.
 19. Jeg skumleser aldri.
 20. Jeg liker bilder av bøker og bokhyller, selv om jeg  selv rydder bort de fleste bøkene mine i den hvite skattekista som dere finner bilde av i innlegget Å gi bort bøker.
 21. Jeg bruker alltid bokmerke, som kan være hva som helst, et faktisk bokmerke eller bare en kvittering.
 22. Jeg liker å skrive ned titler på bøker som er nevnt i romaner og annen litteratur jeg leser, forså å også lese dem en gang. 
 23. Jeg liker å ha lage spillelister på Spotify med sanger nevnt i bøker.   
 24. Jeg leser for det meste romaner, men nå i to tusen og tolv har jeg også begynt å lese dikt. Ellers kan jeg lese hva som helst.

5 kommentarer:

 1. Herlig!! Her er det masse jeg kjenner meg igjen i - og noe ikke i det hele tatt. Jeg må for eksempel beskjemmet innrømme at jeg skumleser, og katter&hunder er jeg allergisk mot. Jeg er fæl til å kjøpe bøker jeg vet de har på biblioteket, og det er ikke alltid jeg fullfører en bok jeg har begynt på - men det er sjeldent altså. De andre punktene derimot :) Klem fra Anette :)

  SvarSlett
 2. Bra liste - her er det flere ting som passer for meg også! Unntakene er at jeg kjøper alle bøkene og at jeg ikke gir dem bort når jeg er ferdig (stort sett), men putter dem i hyllene mine :-)

  SvarSlett
 3. Dette syntes jeg var en fantastisk presentasjon av deg som leser. Jeg må si at jeg har lært meg selv at det er greit å ikke fullføre alle bøkene jeg begynner på. Tvinger jeg meg igjennom en bok som ikke fenger kan det ta uker før leselysten er tilbake igjen, det har jeg ikke tid til. So little time, so many books ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har ofte i frustrasjon og irritasjon (over bøker jeg ikke liker) tenkt at det er en dum regel å alltid lese de ferdig. Men så tenker jeg på forfatteren som har bruker timer, dager, år på å skrive boka, og da, tenker jeg at jeg som leser kan bruke noen timer av livet mitt før jeg dømmer dem sunder og sammen. Det er vel like mye en tvangstanke som et prinsipp, samtidig tenker jeg om jeg hadde vært forfatter hadde jeg satt stor pris på at boken min blir lest helt ut. Leselysten min blir heldigvis sterkere etter å ha lest noe dårlig, da er jeg ordentlig gira på å lese noe kjempe bra etterpå. Jeg forstår deg godt som ikke leser ut alt du begynner på, hadde ikke tvangstanken vært der hos meg, da hadde jeg nok gjort det samme selv!

   Slett
 4. Bra innlegg, har faktisk ikke tenkt så mye over mine lesevaner. Ser jo at vi har noe likt:)Jeg leser heller ikke bøker om igjen noe særlig ofte og jeg skumleser heller ikke:)Litt ulikheter også, jeg gir ikke bøker vekk, jeg er alt for glad i de til det:) Men det er jo en fin ting å gjøre, spesielt når man ikke les de om og om igjen:)

  SvarSlett

Trivsel!

SAMLESNING: PIRANESI AV SUSANNA CLARKE