torsdag 6. desember 2012

Jeg bakte sjokolade og blåbærscones i september

Oppskriften fant jeg her.

Av og til tvinger jeg meg selv til å bake fordi jeg vil være best i verden. I alt. Det er derfor jeg tvinger meg selv til å tegne en tegning hver dag også. Livet er vanskelig. Hvordan bli god i noe når du ikke kan noe. Livet.Du trenger matvarer. Måler, vekt og rasp. Jeg kjøpte meg ny måler og rasp for anledningen. Jeg hadde ingen fra før. Sjokoladebitene bestilte jeg fra Sverige her. Det var før jeg fant ut at det selges sjokoladeknapper på matbutikken. Men på matbutikkene selges ikke sjokoladeknapper med hvit sjokolade.Jeg ville ha både sjokolade, jordbær og blåbær i mine.Du trenger er bolle. Scones er 'paideig'. Du kan ikke lage paideig i en kjøkkenmaskin. Paideigen skal være knadd, elsket, banket og bearbeidet med grove, deilige kokke-hender. Denne bollen er eldre enn meg. Bestefar brukte å lage brød med den. Før du sier den er stygg skal jeg skyndte meg å si at begge (!) bestepappaene mine er døde. Nå kan du synes synd på meg i stedet.Bland alt det tørre.Bland rømme og fløten i en annen bolle.Forså å blande det tørre med det bløte. Etter det tar du oppi det raspede smøret. Ja, du leste riktig. Du skal raspe smøret med en rive. Så skal du blande alt med hendene dine og varmen de gir fra seg.Nå skal den brettes.Sånn.Og sånn.Legg den i fryseren. Nå skal den sove dupp. Dette er min lille fryser i mitt lille kjøleskap i min lille leilighet i min lille by. Jeg får klaus.Brett den kjekke deigen ut.Strø oppdelte jordbær og udelte blåbær inni. Og sjokoladen så klart.


Redigert med Instagram. Ser det ikke deilig ut. Legg ut på Instagram.Nå skal den rulles. Jeg rullet den feil vei. På den måten fikk jeg både jordbær og blåbær i en og samme scones til slutt. Det var ikke meningen. Som du vil se på bildene mine under ble min for full. Det skal ikke skje med deg. Hold deg edru. Den skal rulles og formes med bakepapir underveis. Da blir den glatt og jevn.Hoiaaa! Bløø!Dø deig, dø!Smør den med smelta smør.Strø på sukker. Putt den i ovnen.Samtidig som de er i ovnen ta et bilde av overdelen du har på deg og legg ut på bloggen. Ikke bry deg om at du har på sminke fra dagen før, er kvistete eller er litt skjeløyd. Det er ikke det det handler om. Det handler om overdelen. Min er en Grey's anatomy inspirert t-skjorte og på den står det "I'm so happy I'm Mary freakin Poppins'. Det sa Christina Yang i en episode. Det er bare løgn så klart. Jeg er og Christina er aldri glade. Livet er noe herk. Spis sjokolade.Ordner seg. Jeg bruker t-skjorten til å sove og trene i. Og bake i tydeligvis. Til vanlig går jeg aldri i t-skjorte. Alltid har jeg på singlet under genserne.Ta de ut.


Bruk noen minutter på å studere dem, finne ut hva som gikk galt. 
Til meg:


1. Jeg rullet de feil vei så de fikk både pompel og pilt, jordbær og blåbær. De tyter over.2. Hybelovnen min er for liten og blir for varm og brenner ting utenpå når de fortsatt er rå inni.
Likevel er jeg fornøyd.


Jeg tåler å spiser brent sjokolade.Ta masse bilder med mobilen til å legge ut på bloggen din. Og Instagram, ikke glem Instagram.


Ta mange bilder.

 

Mmmm.


Fly-kræsj.

 

 Nå må du ta oppvasken i den lille vasken med den lille benken.

 

 Etterpå får du spise de første hjemmelagede sconsene du noen gang har laget. Vær stolt. Vær glad. Om du har en venn inviter denne vennen. Jeg skulle ta med mine på bursdag neste dag. Jeg glemte det.

13 kommentarer:

 1. YUMMM!!! Brent sjokolade, alt-i-ett-scones eller ei. De der så bare DEILIGE UT !!! Og jeg er helt sikker på at du ikke glemte å ta dem med på bursdag. Du ville ha alle selv! MOHAHAHA :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Hæ hæ hæ! xD Ååå, jeg glemte de faktisk men du har litt rett likevel fordi jeg ble veldig glad når jeg kom hjem etterpå...Hi hi hi hi :-D

   Slett
  2. Tenkte jeg det ikke... for det hadde jeg gjort :-D

   Slett
 2. Alle bakeinnlegg burde være sånn! Ikke glem instagram lissom. Elsker det! Og jeg synes de så gode ut jeg. Elsker t-skjorta også. Jeg holdt ut med greys i tre sesonger bare på grunn av Christina.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tuuusen takk :-D Jeg er helt 'Grey's Anatomy lover' selv om det har tapt seg. Jeg ser sesongene om og om igjen. Jeg er helt crazy. Christina er fantastisk bra<3

   Slett
 3. Nam! Disse sconesene ser gode ut! Og alle kan ikke ha kjøkken-fasilitetene til Manuela. Likevel; jeg er glad jeg har oppvaskmaskin :P

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! De var det! Jeg ser for meg at Manuela får veldig mye gratis utstyr slik at hun kan reklamere på bloggen om hun liker tingene. Kjøkkenet hennes må være fullt! Oppvaskmaskin og tørketrommel (eller varmt vann i dusjen!) er en luksus jeg ikke har plass til, hehe.

   Slett
 4. Det hørtes utrolig godt ut :)
  Kunne ønske jeg var så flink :)
  Altid hat lyst til og være flink til og bake :P Elsker kaker hehe

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg også! Jeg er en ordentlig godtemoms. Jeg har alltid hatt en Ole Brumm mage, selv da jeg trente en og en halv time hver dag for noen år siden også. Jeg er helt umulig. Søtsaker-=livet! Hihi.

   Du er helt sikkert like flink! Jeg er virkelig ikke flink med mat og å bake men prøver å bli bedre. Du ser jo hvordan de ble, hehe. Flykræsj.

   Slett
 5. Haha fantastisk! Elsker at du skriver så underholdende om bakingen ;) De så veldig gode ut da! Og jeg liker faktisk brent sjokolade :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Gjør du, da skulle du vært her lamme meg da jeg spiste de synes jeg :-D

   Slett
 6. Takk for en hjertelig latter! Du er fortryllende herlig :)

  SvarSlett

Trivsel!

SAMLESNING: PIRANESI AV SUSANNA CLARKE