lørdag 8. desember 2012

Ni gullkorn fra Persepolis og to fra Kylling med svisker av Marjane Satrapi

Photobucket

Photobucket

Denne og bildet under er fra boken Kylling med Svisker.


14 kommentarer:

 1. Dette innlegget koste jeg meg med! Gjensyn med flere gode sitater fra denne boken som gikk rett inn på listen over favorittbøker. Jeg måtte forresten se filmen om Dorian Grey, ble nysgjerrig på hvilken figur det var...

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! Jeg hadde tatt flere bilder også men blogspot er så ekkel og snur bildene feil vei. Da valgte jeg å ikke ta de med. Og nå ser jeg at jeg har lurt inn to bilder fra boken Kylling med svisker også.

   Hva syns du om Bildet av Dorian Grey? Jeg har ikke sett filmen (det er jo flere versjoner) men boken er en favoritt. Svært god!

   Slett
  2. Ja, det er utrolig irriterende at bildene blir snudd! Den eneste løsningen jeg har funnet til nå er å laste dem opp et annet sted (flickr) og ta linken derfra.

   Filmen Dorian Gray likte jeg godt, og jeg leste om boken etterpå. At den ofte tolkes som kritikk mot menneskets evige jakt på skjønnhet og ungdom.

   Slett
  3. Flickr er et kjempe godt tips, takk skal du ha! Jeg har en gammel, ubrukt profil på Photobucket, jeg skal jammen prøve å bruke den. Hvis ikke den går oppretter jeg en profil på flickr :)

   Bildet av Dorian Gray ga meg mange tanker om skjønnhet, hvor viktig det er for enkelte, hva vi ofrer og prioriterer for det og.. ja, veldig mange tanker! Før gikk jeg aldri uten sminke, nå gjør ofte det. Å tenke tilbake på det og hvor uvel jeg følte meg uten sminken er helt rart. En leseverdig bok stappet med minneverdige sitater og gullkorn.

   Slett
  4. Photobucket går også, men den har jeg sluttet å bruke for plutselig begynte de også å snu bildene! Men si gjerne i fra om det fungerer for deg.

   Nå har jeg ført boken opp på leselisten og jeg kan tenke meg at den vil være til ettertanke. Et veldig spennende tema!

   Slett
  5. Det fungerte med Photobucket men det ene bildet har jeg klart å redigere (med Paint) til en alt for liten størrelse (i et forsøk på å hindre Blogspot fra å snu det, uten hell) uten å tatt vare på en kopi i original størrelse. Ja, ja.

   Da skal jeg bruke Photobucket helt til det snur dem, så får vi se hvor lenge det er til det hender meg også, hehe. Vi helst ha så lite 'profiler' på nettsider og slikt som mulig. Er så vanskelig å holde styr på alt!

   'Bildet av Dorian Gray' er jo en klassiker (og klassikere må leses!) så det forundrer meg om den ikke er å finne i 1001-bøker boken dere flinke bloggere bruker. Hvis den er der (som jeg forventer) så 'slår du to fluer i en smekk' :-D

   Slett
  6. Merkelig at det skal være så stort besvær med bildene, og utrolig irriterende! Vet ikke om jeg har nevnt det, men jeg har et bilderedigeringprogram som er veldig greit å bruke når jeg skal forminske bilder. Og annet. Paint har jeg veldig liten erfaring med. Ja, det blir vanskelig å holde styr på flere profiler. Jeg må ofte få tilsendt nye passord...
   Om jeg får lest Dorian Grey i løpet av neste år blir det i alle fall en ekstra bok å føre til på den listen :)

   Slett
  7. Jeg vet du har brukt Paintpro da du laget den fine headeren din men jeg må ha glemt hva det andre programmet som du bruker heter. *glemsk*. Jeg får tilsendt nye passord hele tiden, ler. Jeg har fire passord som jeg bruker på sikkert tolv forskjellige steder. Ikke det lureste en gjør men hva skal man gjøre. Umulig å holde styr på alle!

   Så rart ikke Dorian er i 1001-boka!!! Det hadde jeg aldri trodd.

   Slett
  8. Hehe, ja de passordene! Noen har jeg lagret på notater i outlooken, men langt fra alle, og jeg bruker også det samme flere steder. Stikk i strid med all sikkerhet som du sier!

   Nå måtte jeg sjekke 1001 listen, og hva fant jeg! Dorian Grey :D

   Slett

Trivsel!

SAMLESNING: PIRANESI AV SUSANNA CLARKE