søndag 30. desember 2012

Oversiktelig bloggarkiv eller forbli ulest

Veldig ofte kommer jeg over blogger som jeg vil lese men jeg lar være av den enkle grunn at nettsiden ikke har et oversiktlig bloggarkiv.

Jeg leser blogger slik jeg leser bøker: fra start til slutt.

Et repeterende, dårlig valg jeg ser overalt er bloggarkiv som organiserer alle innlegg under måneden den er skrevet i, og det er det. Da er det umulig for den fanstastiske systematiske leseren (meg) å trykke på innlegg etter innlegg og holde enkel oversikt over hvor langt i boka,- jeg mener bloggen, jeg har kommet. I stedet må jeg rulle nedover siden og trykke på overskrift etter overskrift for å finne ut hvor lang jeg kom sist. Det er et slit.

Det har hendt (en gang) at jeg har gått så langt som å etterlyse et ryddigere arkivsystem, eller et arkivsystem i det hele tatt (det finnes de som ikke har det tro det eller ei) til bloggeren. Dette er ikke normal oppførsel. Det ble bare gjort fordi bloggen er fantastisk og et dårlig arkivsystem eller mangelen på et arkiv i det hele tatt, ikke stopper meg fra å lese akkurat den bloggen, arkiv eller ikke. Men til alle andre er det et hinder og du kan være sikker på at jeg ikke leser bloggen din da.

Jeg er helt fantastisk og alle dere bloggere vil ha meg som leser. Tro meg. Les mitt ord. Ta mitt råd. Du vil ikke angre. Eller forbli ulest.


Av og til kan jeg bli så ivrig at jeg kommenterer på alt. Det har hendt. Jeg beklager det. I ettertid har jeg alltid angret på 'mitt-bråkette-jeg'. Helst vil jeg være en stille leser med en hyggelig kommentar i måneden, cirka. Dette har gått galt og jeg er redd jeg har satt spor etter meg overalt på det store internettet. Det er skremmende å tenke på så jeg prøver å ikke tenke på det i det hele tatt. Min største skrekk er at noen skal sette seg ved siden av meg på toget (ingen utganger) og si Du er Stjernekast, du. Jeg er bla bla bla. Det må være grusomt. Jeg burde slutte å legge ved bilder av meg selv. På den måten kan jeg ikke bli gjenkjent. Det eneste problemet med det er at alle bloggene (ingen unntak) uten bilder av seg selv eller ting og tant, samme hva, er kjedelige blogger.

Jeg er ikke kjedelig. Er du.

Legg ut noen bilder av deg selv (om du er stygg eller fin, jeg bryr meg virkelig ikke) eller forbli ulest.

Ellers ønsker jeg (nesten) alle der ute et godt nyttår. Mine planer for året to tusen og tretten er:
 1. Ikke dø
 2. Slutte å spise godteri
 3. Slutte å drikke brus 
 4. Bli deiligere (kropp og sinn)
 5. Skrive lister 
 6. Lese bøker
 7. Ikke smile så mye
 8. Være fullere oftere
 9. Ikke tenke så mye 
 10. Drit mer faen
 11. Bruke mye penger på å gå på kino. Hvilken film er ikke viktig.
 12. Kjøpe et par høye sko av Jeffrey Campbell
 13. Sitte mindre foran laptopen 
 14. Kjøpe en ny TV 
 15. Øvelseskjøre til bil minst en gang
 16. Være mindre deprimert 
 17. Møte opp til timene til psykologen 
 18. Være modig
 19. Se sesong to av Supernatural selv om det ikke faller i smak bare så folk kan slutte og anbefale det etter at jeg har sagt Sett det nå, slutt med det
 20. Ikke la mine psykiske lidelser og problemer være tabu i livet (altså ikke her inne men der ute i virkeligheten). Det er ikke mine svakheter men min styrke. Bruk det positivt.
 21. Mindre hemmeligholdelse mindre å tenke på
 22. Fortsette å være mitt sprudlende meg 
 23. Si til mamma jeg er glad i henne selv etter at hun har vært en dum gås 
 24. Unngå stefar. Nok nå
 25. Ikke ha dårlig samvittighet hele tiden
 26. Lese mer ute, mindre inne i leiligheten 
 27. Tvinge husvært til å fikse dusjen (mangler varmt vann). Nok nå.
 28. Lære meg å spille piano? 
 29. Strikk en 'hals'. Garnet og pinne har jeg allerede.
 30. Selge den svarte kommoden
 31. Mal ferdig kjøkkendøren og soveromsdøren
 32. Få naboen min kastet ut 
 33. Kyss mere og flere, klemme oftere.
Dette er meg inni en vintage hårtørrer i september. Jeg fikk den gratis.
Jeg er ikke så glad i ting men denne måtte jeg ha. Jeg går aldri til frisøren,
jeg gjør alt selv. Den har stått ubrukt i en måned nå og jeg har ingen steder å
gjøre av den. Mitt egoistiske meg vil ikke at noen andre skal få ha den.
Mitt minimalistiske meg vil ikke ha den lengre. Ferdig med å leke med den nå.
Mitt nyeste leketøy er en atlas-bok som jeg fikk i julegave. Den brukes flittig.
Den har jeg plass til i veska også og den er ikke i veien. Uansett, hårtørreren
er awesome for å tørke dreadsa. Å gå rundt med bløte dreads er ikke bare kaldt,
men også dumt. Det skal vi ha minst mulig av.
 


23 kommentarer:

 1. Arkivsystemet til blogspot er bra synes jeg, men jeg hadde virkelig store problemer med det som var på gamlebloggen min. Noen steder er det som du sier helt umulig å få oversikt, ja!

  God plan for året, men smile og tenke mindre? Nei, det må gjøres mer :)
  Stilig bilde, jeg lurte på hva du hadde på hodet...hehe, trodde først det var en hjelm :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hihi, takk! Ligner jo på en hjelm så ser den.

   Jeg er helt enig i at arkivsystemet på Blogspot er bra. Jeg savner det hver gang jeg er inne på andre sider som Wordpress og blog.no.

   Jeg må smile mindre fordi jeg smiler til folk som ikke fortjener det. Jeg smiler til og med til nebbete kassadamer som sitter i kassen på Prix. Det kan vi ikke ha noe av, vil jo ikke oppmuntre dem heller.

   Tenke mindre mååå jeg også fordi: jeg er alt for lite spontan og som regel liker jeg å tenke på 'ta en fest' for eksempel i stedet for å gå ut 'å ta en fest'. Jeg har alt for livlig fantasi og er for fornøyd med alt som skjer i hodet og ikke hva som skjer i den virkelige verden.

   Slett
  2. Nå som jeg vet at det er en hårtørrer ser jeg jo at det ikke ligner en hjelm i det hele tatt *le høyt*

   Og når du sier det som du gjør, skjønner jeg at å smile er ikke for alle situasjoner. Nebbete kassadamer fortjener ikke smil, de burde vært rapportert til ledelsen. Eller hva med de som skubber borti en på gaten og bare fortsetter ufortrødent videre med et sint uttrykk, eller når en bilist tuter fordi du irriteret dem i trafikken ved å følge reglene! Nei, de fortjener ingen smil - det er sikkert og visst.

   Det med å tenke vet jeg ikke helt - at du har ting som skjer i hodet uten å ta fullt del i virkeligheten. Hva så?

   Sender deg smil og gode tanker for 2013,
   gleder meg til å lese mer av det som befinner seg i hodet ditt :)

   Slett
  3. Åh, beste kommentaren på lenge! Tusen takk og mange klemmer og smil tilbake og godt nytt år til deg og dine! Når jeg ikke er så mett lenger skal jeg bevege meg ut, inntil da må jeg bare holde meg i ro, hehe.

   Slett
 2. Aiai, føler meg truffet. Men, altså, nå har jeg bloggarkiv! Utelukkende din fortjeneste. Tror aldri jeg har tenkt på dette med arkiv før, mest fordi tanken på at noen andre enn jeg skulle lese de eldste innleggene ikke har slått meg. Selv om jeg gjerne tar dypdykk i andres akriv (men da mer på kryss og tvers, starter med en omtale, får lyst til å se om vedkommende har lest en annen bok, osv osv).

  Når det kommer til bilder av seg selv, så få leserne mine nøye seg med det ene bildet av leggene mine. Prøver tross alt å være anonym (dog uten så veldig stort hell).

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, du er den bloggen der jeg tok mot til meg og spurte! Jeg gikk og så nå, TUSEN TAKK :-D 100% bedre for meg å snoke og lese nå! Så må du huske at bloggen din er fantastisk og at du er skikkelig morsom og fengende.

   Det bildet av 'Den flygende deg' sier jeg meg fornøyd med. Et supert bilde! Også legger du jo ut bilder av andre ting også. En gang fant jeg et bilde av en påskekylling, en muffins og en annen gang lesebrettet ditt osv. Mere skal det ikke til før jeg er tilfredsstilt!

   Slett
 3. Uæææ, du har så rett! Arkivet på bloggen min er nokså crappy, men hvordan fikser jeg det bedre da? Hjelp mottas med stor takk!

  Dessuten, da jeg oppdaterte wordpress, så forsvant muligheten til å klikke tilbake til forsida ved å trykke på headeren også. Og jeg klarer simpelthen ikke fikse det igjen. Håpløse greier.. Vet du hvordan man gjør det?

  Ellers så får du faktisk ikke lov til å være en stille leser på bloggen min. Hver kommentar får meg til å smile, bare så du vet det! Om du slutter, kommer jeg til å spamme deg med kommentarer helt til du gir deg igjen;) God jul & godt nyttår & alt det der!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå burde jeg absolutt kunne ha hjulpet deg. Jeg kan ikke klage på noe forså å ikke være villig til å hjelpe etterpå. Nå har det seg sånn at at jeg priser meg lykkelig over at jeg i det hele tatt har funnet ut hvordan jeg bruker blogspot. Wordpress har jeg ingen erfaringer med!

   Åå, så oselig å høre, nå smilte JEG. Da skal jeg fortsette å kommentere som en gal dame til deg, hihihihi.

   Godt nyttår, god jul! Må vi få et heidundranes lese og blogg-år i to tusen og tretten!

   Slett
 4. Nå håper jeg at du synes arkivet mitt er i den greie gruppen. Fordi jeg bryr meg om at leserne mine skal finne greit frem på bloggen :-) I tillegg takker jeg for alle de flotte kommentarene jeg har fått av deg! Det er ikke hverken bråkete eller i veien, derimot meget hyggelig!
  Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har et arkivsystem jeg er svært komfortabel med. Det tok en stund før jeg kom på trykke på den lille kalenderen din der oppe til venstre, jeg trodde det bare var en kalender. Nå vet jeg jo at det også fungerer som arkiv. Fantastisk bra. I tillegg har du et ryddig arkiv oppe i fanen øverst. Kjempe :-)

   Klem til deg også<3

   Slett
 5. Liker lista de :) hehe var som om jeg skulle ha skrevet den selv.. hehe I hvertfall en god del av det :P

  SvarSlett
 6. Herlig å lese dine innlegg Stjernekast! :)
  Man kan jo søke på etikker på Blogger, men jeg har tilgode å få til et skikkelig system, siden jeg har prioritert skrivingen fremfor all organiseringen, men jeg håepr det blir.. Det er ikke alt jeg skjønner enda...
  Et riktig godt nytt år til deg.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, så utrolig trivelig med slike kommentarer! Ja, etikker kan man ta i bruk slik. Jeg kan ikke det, for det er ikke alle innleggene mine som har etikketter, hehe. Lykke til med organiseringen og masse godt nyttår til deg!

   Slett
  2. Takk.:) Det er noen blogger som jeg har lyst på malen til, men jeg tror jeg må ha hjelp.. Rose-Maries film og litteraturblogg har fine oversikter. for eksempel..
   Jeg har for mange etikketter, fordi jeg begynte å skrive masse stikkord på hvert innlegg i starten, siden jeg var vant med det fra Wordpress hvor jeg har blogget før.. Men her blir det fort rotete, så jeg må slette noen, med det og tar tid, vet du..

   Slett
  3. Hun har jeg vært 'på besøk' til og sett et par ganger ja, hun har oversikt. Personlig liker jeg det lysere og mer minimalistisk. Blir det for mye 'som skjer' på siden får jeg litt kvelnings fornemmelse og det blir for mye av det gode. Det handler jo om smak og behag da.

   Jeg gjorde akkurat det samme med etikkene mine i begynnelsen og har siden holdt på å 'rydde' og fjerne. Du har rett: det var mye arbeid!

   Selv vurderer jeg å betale ei for å lage en ordentlig fin header til meg. Jeg er ikke teknisk flink og lærer stadig noe nytt her inne.

   Slett
 7. Godt nyttår! Jeg elsket virkelig dette innlegget! Du skriver så morsomt og jeg skulle nesten ønske du bodde i Bergen så vi kunne henge sammen haha :)
  Leser du alle blogger du kommer over fra begynnelse til slutt? Sånn selv om de har blogget i mange år? Det må være litt av en jobb!

  SvarSlett
  Svar
  1. Og du bør forresten kjøpe deg et par med Jeffrey Campbell sko! Jeg fikk mitt fjerde par i dag (burgunder yey) og elsker alle sammen! Nå vet jeg ikke hvor høy du er, men jeg er lav så de redder meg på daglig basis ;)

   Slett
  2. ÅÅ, takk og takk og takk! Det hadde vært gøy!

   Jeg leser ikke alle blogger jeg kommer over. Jeg er nok så kresen. De fleste titter jeg innom i ny og ned også er det de jeg leser som bøker:

   Sukkerrør
   Melusines place
   Bokstavelig talt
   Bøker, boller og sukkerspinn
   Norske hemmeligheter
   Også har jeg med noen måneder i mellom begynt å lese bloggen til hun populære Linnea Myhre. Jeg er ikke sikker på om jeg skal fortsette å lese bloggen hennes da for jeg tror ikke jeg liker henne noe særlig. Le.

   Er bloggene lange er det jo en slags jobb, men jeg gjør det ikke i en sitting da. Noen ganger leser jeg et innlegg om dagen og koser meg, noen ganger går det over en måned mellom at jeg leser en blogg og av og til leser jeg ti innlegg om dagen. Det har blitt en hobby, hehe. *

   Jeffrey Campell it is! Ikke før i februar eller mars. Hvordan er de i størrelse? Jeg vet ikke om jeg skal bestille i 39 eller 40. Vil jo ha plass til normale sokker og ikke bare tynnstrømpebukse.

   Jeg er 'ganske' lang, lengre enn mange men aldri lengst! Hihi. Jeg er 1.74 ca :-D Men det stopper ikke meg for å gå i høye sko, å nei da. hihi

   Slett
  3. Aaa nå skjønner jeg litt bedre :) Hvis du skulle gjort det med alle blogger hadde det vært litt av en jobb! Jeg er veldig med på tankegangen! Skulle kanskje gjort det selv, men jeg er så utålmodig :P

   De er helt normale i størrelsen. Jeg bruker vanligvis 38, og bruker 38 i de skoene også. Og jeg bruker dem som hverdagssko så jeg tenker aldri over hvilke sokker jeg bruker i dem. Har brukt alt fra tynn strømpebukse til ullsokker (ikke altfor tjukke ullsokker for da blir det litt trangt). Jeg ville kanskje gått innom DNA og prøvd de først for å se selv om du kanskje skal kjøpe de på nett :)

   Så bra det ikke stopper deg! :D Jeg har så mange venninner som ikke tørr fordi de mener de blir for høye. Men modeller går med høye sko så hvorfor ikke vanlige høye jenter? ;)Gleder meg til å se hvilke du velger!

   Slett
  4. Takk for svar! Jeg bor i Nord-trøndelag og her har vi ikke butikken DNA :-( Jeg finner vel på noe! Jeg har nettopp begynt på en ny revolusjon, før kjøpte jeg alltid i størrelse 38 eller 39 (kommer an på skoa) og hadde alltid blemmer. Nå skal jeg drite i å ha små føtter og kjøpe 40. Heller litt for store enn litt for små! Så jeg har vel allerede bestemt meg for hvilken størrelse..

   Jeg skal så absolutt legge ut bilde dagen de er i hus! :-D

   Slett
  5. Go for it! ;) Ingen tenker over hvilken størrelse andre bruker uansett!

   Slett

Trivsel!

SAMLESNING: PIRANESI AV SUSANNA CLARKE