tirsdag 28. mai 2013

Boken på vent #6 BROBYGGERNE av Jan GuillouBrobyggerne fikk jeg anbefalt av en kompis. Av Guillou har jeg lest Ondskapen (en favoritt!) og trilogien om Arn i tillegg til den 'uavhengige' oppfølgeren Arven etter Arn. Jeg har også lest I arns fotspor som er en sakprosa og ikke alene skrevet av Guillou. Faktisk har han bare skrevet forordet (?) om jeg husker rett. Jeg fant ut da jeg laget dette innlegget at Brobyggerne er en del av en serie. Dette er første bok. Dandy er nummer to. Da jeg fant ut det ble jeg lettere umotivert da jeg er sykt lei av serier. Det er så mange timer lesning og mye å holde orden på for oss som leser alt kronologisk og som foretrekker å lese ferdig hele serier. Noe jeg gjør. Jeg er fortsatt ikke ferdig med krimserien til Mo Hayder, Jo Nesbø og James Lee Burke.
25 kommentarer:

 1. Har også hørt mye bra om denne...

  SvarSlett
  Svar
  1. Spennende. Nummer to skal visst ikke være noe særlig i følge Tine og flere på Bokelskere...

   Slett
 2. Har ikke lest noe av denne forfatteren men har blitt anbefalt denne, så mulig jeg må plukke den opp en gang.De andre forfatterne du nevner har jeg heller ikke lest noe av ennå, men jeg har planer og har begynt å hamstre bøkene til både Nesbø og Hayder.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nesbø leser jo 'alle' så jeg tenker han er en sånn trygg fyr å satse på når det kommer til krim. Så mange mennesker kan ikke ta feil, sant? Hayder er helt rå. Hun gir meg mareritt. Likevel.. Jeg digger henne.

   Slett
 3. Brobyggere kan du glede deg til. For meg som bor ved enden av Bergensbanen fikk historien en ekstra dimensjon. Har også lest Dandy, var ikke samme dreisen over den. Jan Guillou er god på historie og skriver lettfattelig, så jeg kommer nok til å følge serien hans.

  SvarSlett
 4. Jeg har lest "Den aktverdige morderen", men dessverre er det så lenge siden at jeg ikke kan huske handlingen. Husbonden så tv-serien om Arn, men jeg hadde ikke tid - synd, for han sa de var gode.

  SvarSlett
  Svar
  1. Den aktverdige morderen er en del av serien med Hamilton. Jeg har ikke lest noen av de bøkene... Alvor så mange serier denne mannen har skrevet da.

   Jeg så dokumentaren/e om Arn (tror det var to episoder), som viser mye av det samme som er i boken "På sporet av Arn".

   Slett
  2. Hamilton, ja det stod bakpå boken - kan ikke huske å ha lest om noen Hamilton, sikkert på tide å lese på nytt :D

   Slett
  3. Det har jeg gått og tenkt på i det siste faktisk: begynt å tenke på bøker jeg har lest for to og tre år siden og mer og lysten til å lese de igjen. Skremmende egentlig, lesesirkelen vil jo ingen ende ta!

   Slett
  4. Akk, jeg kommer stadig over titler jeg vet jeg har lest uten at jeg helt husker hva det dreide seg om! Neiognei, det blir litt av en lesesirkel...

   Slett
 5. Jeg kunne også godt tenkt meg å lese disse tre bøkene (jeg tror det er tre bøker - eller skal bli tre bøker, for det er bare de to første som er gitt ut). En tidligere kollega har lest de to første og anbefalte dem sterkt. Men jeg tror jeg vil vente til bok tre kommer ut :-) (Jeg er heller ikke ferdig med Mo Hayders serie - men det har jeg tenkt å gjøre noe med.... snart... :-D)

  SvarSlett
  Svar
  1. Super snedig å vente til alle tre har kommet ut. Da slipper du å må følge med når neste kommer. Lover godt for serien at kollegaen din anbefaler dem da. Åhh, som vi gleder oss på Mo Hayder, det kiler faktisk i magen min når jeg tenker på de uhyggelige historiene jeg fortsatt ikke har lest av henne. Så langt er Tokio favoritten av de jeg har lest :-) Den er ikke med i en serie.

   Slett
 6. Har ikke lest bøker av forfatteren, bare sett noe av filmatiseringen av Arn. Jeg skygger unna serier om jeg kan. Men av og til leser jeg dem, og jeg må begynne på bok nr 1. Derfor stoppet jeg midt i Snømannen til Nesbø. Fant ut at det var noe som "mangler". Men jeg har ikke begynt på nr 1. Og om jeg kommer til å gjøre det er jeg ikke sikker på.

  SvarSlett
  Svar
  1. Selv har jeg lest tre første bøkene av Nesbø og en lengre ut i serien (den leste jeg før jeg visste det var en serie, den heter frelseren).

   Du kunne jo lest Hodejegerne av Nesbø, den tilhører ikke noe serie så vidt jeg finner ut. Den skal jo være sykt bra også, filmatisert og greier.

   Slett
 7. Jeg var helt oppslukt av serien om Arn, så Brobyggerne må nok på min venteliste. Takk for fint boktips, og ha en hyggelig kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Arn ble jeg positivt overrasket over for å si det mildt. Takk for trivelig kommentar og god kveld og dag i morgen til deg også.

   Slett
 8. Har lest noen bøker av Guilleau. Blant annet likte jeg Arn-serien, og den første boka om hans egen barndom var tøff. Denne boka står i bokhylla, godt plassert mellom noen andre kolosser som jeg har planer om å bryte meg på en gang.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, så langt liker jeg Ondskapen, fra barndommen hans, best. Den var helt rå! Stor dose Fight Club.

   Slett
 9. Har ikke lest noe av Guillou. Det er noe med tykkelsen på bøkene som skremmer meg. Holder meg langt unna, enda jeg har bare hørt godt om bøkene hans. Føler jeg må endre litt holdning her og bare starte på en, en vakker dag. Denne virket jo ikke dum:) Takk for tips og kos deg med boken når du kommer igang:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for fin kommentar :-) Ondskapen av han tilhører ikke en serie og er ikke spesielt tykk. Lettlest og spennende med høy puls. Den er trygg å begynne med :-)

   Slett
 10. Kun sett filmene om Arn og lest en av bøkene. ellers har jeg ingen erfaring med hans bøker. Kanskje vært en nærmere titt

  SvarSlett
  Svar
  1. Kanskje det :-) Han er en fengende skribent :-)

   Slett
 11. Eg har lese både Arn-serien og dei fleste bøkene i Carl Hamilton-serien og har stor sans for Guillou. "Brobyggerne" står i bokhylla mi. På vent :)

  SvarSlett
  Svar
  1. At du har lest de fleste bøkene i Hamilton serien synes jeg er imponerende: de er jo så mange.

   Slett

Trivsel!