tirsdag 21. mai 2013

Boken på vent #5


Det er ordentlig lenge siden jeg har deltatt i denne spalten. Det grunner i at jeg blir rent stresset av tanken på å ikke få lest bøkene jeg skriver om her. Jeg føler om jeg har skrevet om de her, jeg lese de også, og det raskt. Og det har gått 50/50. Jeg har lest 2 av 4. American Gods og Indianarar har jeg lest. Bibelen som er et av mine lesemål i år å bare begynne på, har jeg ikke engang åpnet. Sjelens herre  skal jeg ikke begynnes på før Jotnenes hjemkomst er lest.

Jotnens hjemkomst er jeg spent på om jeg i det hele tatt vil like. Det er blandede føler om den ute i bloggverdenen. Tone liker den ikke. Støvkorn liker den. Det var SE som anbefalte den til meg. Den er allerede lånt på biblioteket og venter på at jeg skal bli ferdig med Åndenes hus. Den er første bok i en trilogi der all bøkene har kommet ut. Og jeg måtte i krim-avdelingen på biblioteket for å finne den. Det er alt jeg vet på forhånd. Ikke har jeg lest noe av forfatteren tidligere heller. Om du har lest boken tar jeg gjerne i mot dine tanker om den, eller om du har skrevet om romanen spytt gjerne ut en link i kommentarfeltet.23 kommentarer:

 1. Norrøn spenningsroman høres ganske interessant ut, synes jeg. Spent på hva du synes.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, enig. En norrøn spenningsroman har jeg aldri før lest!

   Slett
 2. Bull-Hansen tror jeg har skrevet mange gode bøker, men denne er ikke en av mine favoritter. Men er veldig nysgjerrig på den litt eldre litteraturen hans. Norrøn mytologi er ihvertfall ett spennende tema. Kos deg med boken og jeg har litt som deg, litt dårlig samvittighet når jeg ikke leser bøkene. Skal også prøve å få det litt bedre til:) Ha en strålende dag!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh, noen som har lest den! Herlig. Har du lest de andre to også? Fin, fin dag til deg også! :-)

   Slett
 3. Som du så av mitt innlegg så var jeg mye "verre" enn deg for jeg har langtifra lest halvparten av de jeg har hatt med i spalten, men artig (og litt creepy) at vi tenkte samme tanke! Når det gjelder boken du har på vent så har jeg ikke lest den eller noe av forfatteren så det skal bli spennende å se om du liker den!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hadde jeg deltatt i spalten flere ganger hadde Ulest-listen min vært betydelig lengre også!

   Slett
 4. Vet ikke om dette er bøker for meg, og da jeg har så mange på vent blir den nok ikke satt opp på en liste heller. Godt at vi ikke bare leser de samme bøkene!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg aner ikke om det er en trilogi for meg heller. Kjenner jeg meg selv kommer jeg uansett til å lese alle de tre bøkene. Hurra for individuell smak, det farger verden :-)

   Slett
 5. Jeg har også lest både-og om denne boken - så da er jeg spent på hvordan du liker den når du får lest den :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kommet til side 135 i Åndenes hus så blir nok en uke kanskje? før vi finner det ut. Uhh uhh! :-p

   Slett
  2. Da har jeg to omtaler å se frem til fra deg :)

   Slett
  3. Denne skal jeg planlegge (nå altså!) å skrive notater til underveis og skrive en lenge etterlengtet omtale. Åndenes hus har jeg bare lest.. ikke skrevet så der blir det nok ikke en riktig omtale da, mer enn månedsstatistikk over alle bøkene...

   Jeg liksom mistet skrive-piffen (er det et ord?) og har sluttet med omtalene mine og bare leser. Det er veldig godt men savner den gode følelsen av å skrive en god omtale og dykke inn boken og skrive mine analyser og tanker..

   Så Bull-boka får en omtale og jeg har mitt andre lesereksemplar jeg har fått tilsendt som jeg skal skrive om når den blir lest. Nå har jeg en plan :-)

   Slett
  4. Ja, det å skrive notater underveis synes jeg er nyttig både for å få et bedre grep om selve lesingen og handlingen, og til etterpå når omtalen skal skrives. Men det gjør jo ingenting om du ikke har gjort det, det er inntrykket av boken som er interessant. Skrive og piff er jo ord så hvorfor ikke sette dem sammen - bra ord det. Det blir spennende da, å se om skrive-piffen kommer tilbake med denne boken :)

   Slett
  5. Åndenes hus er jo også en politisk og historisk roman og det er umulig å skrive en omtale uten å nevne krigene, opptøyene og valgene som foregår i bakgrunnen av historien. Og det har jeg vanskelig for å få grep på og skrive en omtale om uten skriblerier underveis...

   Skrivepiffen kommer nok, jeg må bare skjerpe meg! Hvordan gikk eksamen?

   Slett
  6. Ja, det er mange aspekter i den romanen. Det med skivepiffen er nok opp og ned - ihvertfall er det slik for meg, så den kommer nok tilbake skal du se :)

   Jo, takk, eksamen var...bra! Jeg drømte i flere netter på forhånd om oppgavene og alt mulig. Da jeg endelig fikk dem utlevert var det slik: åh, det kan jeg, åh, det kan jeg! Hehe, men siste oppgaven gikk ikke bra. Jeg tror jeg står da :)

   Slett
 6. Det første jeg tenkte på da jeg så bokomslaget, var ravnen jeg så i programmet med Joanna Lymley der hun leter etter Noas Ark. Der var det en tam ravn, Brann. En fantastisk fugl. Er tilgjengelig på NRK.no til mandag neste uke. Håper du liker boken. Uansett at du skriver hva du synes. Ellers har Øverås fylt opp ønskelista mi. Han har et eget kapittel om reiseskildringer. Og der nevner han noe som kalles Spor-serien. 29 bøker. Jeg kan ikke lese alle. Men lista skal kopieres og det er minst en jeg må lese.......

  SvarSlett
  Svar
  1. Enkelte bøker får pennen til å flomme av blekk av å skrive ned titler. Jeg har lest et par selv. Du fikk meg til å tenke og reise meg fra sofaen til bokhyllen min nå nettopp, det var noe i det du skrev som fikk det til å blinke og vet du hva! Jeg har jo en bok av Tor Eystein Øverås som jeg skal lese. Og det er akkurat en sånn type bok som du leser nå, der boktitlene florerer på sidene. Den heter 'Livet! Litteraturen!'

   Slett
 7. Ukjent bok for meg, men skal lese litt mer om den

  SvarSlett
 8. Jeg prøvde meg først på en ungdomsserie av Bull-Hansen kalt Horngudens tale, men likte ikke måten Bull-Hansen skrev på. Men da jeg skulle prøve meg på Jotnens hjemkomst i samlesingen av Norsk fantasy i fjor ble jeg overrasket av at jeg likte boken ganske godt. Den er spesiell, men ok :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Flott du liker den. Da er det to i mot og to for, hehe. Jeg holder regning. Jeg skal gå og titte på den fine siden din å se etter omtalen om boken. Spesielle bøker kan være brukende også. Jeg håper bare at jeg kommer meg gjennom den og ikke står helt fast: planlegger tross alt å lese alle tre, uansett om jeg liker de eller ikke.

   Slett

Trivsel!