torsdag 15. november 2012

Bøker som julegave

Denne morsomme listen under hermer jeg etter og fant hos Birthe. Jeg liker lister!

1. Hvilken bok - eller bøker - ønsker du deg til jul?

Nå er jeg en utakknemlig liten grisunge og sier at egentlig ønsker jeg meg ikke bøker men et lesebrett. Det (eller bøker) kommer jeg ikke til å få da det er ingen som har spurt meg (enda, men de bruker heller ikke det) om hva jeg ønsker meg. Familien min leser heller ikke eller spør etter bloggen min selv om jeg har fortalt om den flere ganger. Kanskje like greit. Jeg er jo så ærlig. Det er et hardt liv. Vel, helst vil jeg at alle slutter å kjøpe julegaver og heller bruker pengene på de som trenger det som for eksempel å invitere en hjemløs til middag eller donere penger til Amnesty (jeg elsker Amnesty). Jeg skal kanskje ikke snakke, i år, for første gang på to år skal jeg faktisk kjøpe gaver til mine få elskede. Det er fordi i år har jeg (litt) råd og også fordi det er lenge siden jeg har visst dem at jeg elsker dem. Jeg har planlagt to gaver så langt og vet hvordan jeg skal få de i hus. Gaver er vanskelig. Men hvis jeg ikke får lesebrett og mine elskede ikke vil bruke akkurat de pengene på Amnesty så hadde jeg smilt om jeg hadde funnet:

 1. Barneboka Dad Runs Away with the Circus av Etgar Keret (fordi jeg vil lese alt av Keret og den er sammen med boken under de eneste jeg ikke eier, eller har lest). 
 2. Gaza Blues av Etgar Keret (les over). Jeg har lest den på norsk. Jeg vil lese den på engelsk også.
 3. Nine Stories av J.D. Salinger (fordi jeg har blitt tipset av ei på Bokelskere om at det handler om vidunderbarn og jeg har en greie for å lese om vidunderbarn). 
 4. A Separate Peace av J. Knowles (fordi Charlie i boka The perks of being a wallflower leste den)
 5. The stranger av Albert Camus (handler om et vidunderbarn)
 6. Biografien The Mayor of Castro Street av Randy Shilts (Charlie leste)
 7. Complete Poems, 1904-1962 av E E Cummings (Charlie leste og ga bort i gave)
 8. Digte av Sigbjørn Obstfelder (det var Iselin som hadde tatt et bilde av et dikt eller deler av et dikt fra denne boka med mobilen og lagt ut på Instagram og da fikk jeg lyst til å lese samlingen).
 9. 'Første forsøk' som er en samling essays som er skrevet av diverse folk. (Samlingen er med i serien 20 under 30 som Cappelen står for der de utgir tyve titler av forfattere som er under tredve. Foreløpig har jeg bare lest en bok i serien og det er diktsamlingen Oldemor, du er med barn).
 10. Sist men ikke minst og kanskje aller helst! Novellesamlingen Confessions of a Man Insane Enough to Live with Beasts av Charles Bukowski som jeg har skrevet et innlegg om og hvor mye den koster og hvorfor jeg vil lese den her.

2. Hvilken bok - eller bøker - ønsker du deg ikke til jul?
 1. Jeg ønsker meg ikke noe fra vampyrserien Den sorte dolks brorskap. Jeg har lest den første boken og det er noe av det verste jeg har lest i mitt liv.
 2. Noen bøker fra "De bestes bøker". De har alltid "flere romaner i en" og de forkorter bøkene! Skrekk og gru! Det er noe av det verste jeg vet: forkortede fortellinger. Skammelig er det.
 3. Noe av forfatteren Chris Cleave. Jeg kjøpte og leste "The Other hand" og det er virkelig ikke en bok som skulle fått blitt utgitt. 
 4. Noe av forfatteren Dave Eggers 
 5. Eller forfatteren David Nicholls

3. Hvilken bok - eller bøker - vil det glede deg å gi bort i julepresang?

Jeg skal gi en av dere en lett, deprimerende, svart og genial novellesamling av den forunderlige Etgar Keret i en give away tidlig i desember. Hvilken av mine novellesamlinger en av dere skal få har jeg ikke bestemt meg for enda.

4. Hvilken bok tror du vil bli "gjengangeren" under norske juletrær i år?
 1. Da må jeg si meg enig med Birthe og Beathe og si Fifty Shades of Grey av E. L. James
 2.  og den nyeste voksen romanen til dama bak Harry Potter. Det er de jeg har fått med meg, ellers er jeg ikke opptatt av nye bøker i det hele tatt faktisk. Jeg følger ikke med. Jeg får med meg en del 'ufrivillig' gjennom bokbloggene jeg leser, det er det eneste. Jo! 
 3. Miss Peregrine og øyas hemmelighet, en skrekkroman for ungdom? Den er helt ny, en av de få jeg vet av og som jeg til og med har lyst til å lese! Den står i hyllen min og venter på meg, allerede lånt på biblioteket og alt. 
 4. Jeg kom på enda en! Fuglehotellet av Tiger Garté kanskje? Her er den flotte kjæresten til forfatteren! 
 5. Den boka Eselører.
 6. Bokryggpoesi boka!
 7. Evig søndag av Linnea Myhre forhåpentligvis. Folk har godt av å lese om depresjoner.Spesielt i jula. Folk flest forstår jo ingenting. Morsom og fin er den også.
 8. Den nyeste boka til Helen Dewitt havner under noen juletrær også sikkert (i USA, ingen i Norge er så kul at de leser Helen Dewitt. Jeg er nesten helt alene føles det som).
 9. Grøsser og ungdomsboka Svarte Mathilda av Tor Arve Røssland
 10. De fire siste ting av Paul Hoffman som er bok nummer to i en serie. Eller kanskje ingen kjøper den i julegave likevel, jeg har bare skrevet ned den etter å ha lest om den på en blogg (trykk på linken). Jeg er ikke sikker på om den er utgitt i år eller i fjor forstår du.

8 kommentarer:

 1. flott liste :) også svarte mathilda da ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Det er omtalen din som ga meg lyst til å lese de ;-)

   Slett
 2. Næmmen! TO linker til bloggen min i EN post? Nå ble jeg smigra, nå:) Fine deg!

  Forresten har jeg i flere år ønsket meg Digte av Obstfelder til jul, men aldri fått den. Vel, vel - jeg gir meg ikke!

  Og så har jeg VELDIG lyst til å vinne den Keret-samlinga merker jeg.

  Til slutt: Jeg hermer deg, og legger ut mine julegavelister jeg også! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hihi, klart det! Skulle bare mangle :-D Jeg leser bloggen din vet du ;-)

   Åå, jeg gleder meg slik til å være julenisse, jeg har planlagt det kjempe lenge. Kiler i magen min. Spørs om ikke jeg må starte den konkurransen snart. Lenger klarer jeg snart ikke å vente.

   Slett
 3. Fin liste.. Morsom med de forskjellig tema :)
  Blir nesten litt inspirert til og lage lignende innlegg kanskje.. Om jeg får tid :)

  Synd du ikke likte Sorte dolks brorskap.
  Men vi kan jo ikke alle like det samme ;)

  SvarSlett
 4. Fin liste!
  Lesebrett er jo veldig in for tiden, selv har jeg ikke satt det på ønskelisten. Ennå. Men det blir vel ført opp etterhvert tenker jeg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk!
   Jeg har sakte begynt å finne ut forskjellen på Kindle og de norske lesebrettene. Det er ikke lett.

   Slett

Trivsel!

SAMLESNING: PIRANESI AV SUSANNA CLARKE