fredag 9. november 2012

Mitt andre forsøk på bokryggpoesi!

Ja. Å lage dikt av bokrygger er ikke så lett som du tror. Det er en egen kunst, det. Mitt store problem er at mine dikt og 'historien' bak diktet er tydelig og klart bare for meg. Så spør jeg søster hva hun synes om diktet mitt? Jo, flott. Forstår du at å lese sataniske vers er mental voldtekt, altså liksom, ikke sant, det er det samme som å voldta hjernen, det ække bra å lese sånt? Nei. Pause. Ser på diktet. Sier igjen Nei. Spør meg Du sa jo Sataniske vers var bra du? Joo da, men det vet jo ikke de, de har sikkert ikke lest den! Sier jeg. Har dere det? Stor litteratur det der, jeg har aldri lest noe lignende.

Jeg lurer på om ikke diktet som oppstod er to forskjellige dikt. Det som er viktig for meg når jeg er en potet, nei! POET, er at det er en slag rytme bak alt. Man vil høre jungeltrommene. Det synes jeg at jeg har fått til. Det er da ihverfall noe.

Her er mitt bidrag i konkurransen til Karen bak bloggen Forfatterfruen. Bøker har jeg lånt fra bokhyllen til søster og om du synes det er uklart å lese har du helt rett. Unnskyld.Sataniske vers
mental voldtekt
under huden 
svanesang 
morgenfugl og natteravn 
under en mykere himmelHer er mitt første forsøk på bokryggpoesi.
Det samme problemet her. Historien bak er helt klart for meg og jeg kan ikke forstå hvorfor ikke andre ser det også. Det er hardt å være potet. Nei! Poet.

18 kommentarer:

 1. syntes no at bokryggpoesien din er knallbra eg då :D anderledes, og dermed liker eg !
  har ikkje lest sataniske vers ... men eg burde sikkert det ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Aw,tusen takk :-D

   Jeg har bare lest en bok av Rushdie og føler jeg absolutt burde lest flere. Jeg har utsatt det fordi Sataniske vers var bra, stor og annerledes enn noe jeg har lest, men (iiik) den var så tung! Men stor litteratur, ja! Ikke i det hele tatt mental voldtekt for hjernen, hehe.

   Slett
 2. Det ble jo utrolig bra! Enig med Mary-Anne her; annerledes er definitivt fint! Jeg elsket rytmen i
  "svanesang
  morgenfugl og natteravn"
  - det var jo nesten et dikt i seg selv:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :-D Ja, tenkte jeg det ikke der jeg satt. Jeg mistenkte det nemlig, at dette egentlig var to forskjellige dikt. Diktene lever sitt eget liv og har sin egen vilje, slik føltes det. "Vi hører ikke sammen, hør da! Del oss på midten." Jeg skulle hørt på dem, hi hi.

   Slett
 3. Dette var veldig bra og set skulle ikke forundre meg om du stakk av med seieren!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jammen hadde du rett også! Jeg fikk sjokk da jeg så at jeg hadde vunnet. Det hadde jeg virkelig ikke trodd. Super gøy :-D Jeg skal ha giveaway i slutten av måneden og da er det min tur å være julenisse! Føler jeg har fått så utrolig mye for tiden og føler meg helt bortskjemt. Nå vil jeg gi tilbake <3

   Slett
 4. Jeg fikk litt frysninger på ryggen av dette, jeg... Slettes ingen gode følelser her, men det er vel ikke noe krav heller, er det vel? Lykke til med konkurransen og nyt helga ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Å huff da! Synd å høre diktet ga deg en vond følelse. Jeg synes det er bra og tøft av deg å si at du ikke liker det. Ærlighet setter jeg pris på, ikke minst tilbakemeldinger, da jeg er ny i gamet og at dette slett ikke er mitt siste bokryggdikt. Jeg skal se om jeg ikke lager et noe koseligere dikt neste gang. :-)

   Slett
 5. Veldig bra bokryggpoesi!
  Av Rushdie har jeg kun lest en bok: "Harun og historienes hav". Det er en god bok, og det gikk opp for meg at "Sataniske vers" står i bokhyllen og har stått der i flere år uten at jeg har åpnet den. Nå tror jeg den må løftes frem etterhvert.
  Jeg har ikke tenkt over så nøye at andre kanskje ser en annen historie i poesien som settes sammen. Kanskje det er slik for en dikter og; at folk finner forskjellige meninger når de leser diktet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Selv om Sataniske vers er tung å lese og det er over et år siden jeg leste den nå husker jeg utrolige mye fra boka. Den gjorde inntrykk. Jeg får lese Harun og historiens hav en gang jeg da. Det kommer på samme hvilken av bøkene hans jeg leser kjenner jeg, kunne godt tenkt meg å lese alt!

   Folk ser helt sikkert sine egne meninger bak dikt og romaner også (men spesielt dikt tror jeg). Det er nok mange forfattere der ute som føler seg misforstått, hehe.

   Slett
  2. Ja, Rushdie har jeg også lyst til å lese mer av - får sette det på listen over bøker å lese til neste år :)

   Det er helt sikkert mange forfattere som føler seg misforstått, sånn sett er det muligens enklere å være maler og spesielt av abstrakt kunst. Her oppfordres det som oftest at man skal finne egen mening i det en ser.

   Slett
  3. Det er sant. Jeg er ikke så glad i abstrakt kunst slår det meg her jeg sitter og tenker på saken. Der ser jeg en sammenheng og ble med ett bedre kjent med meg selv her. 'Jeg liker det konkrete, det som ikke skjuler noe eller kan bety hva som helst.' Jeg var ikke klar over at jeg hadde 'et ståsted' på saken som rommer ikke bare litteratur men også all slags kunst som malerier, filmer, musikk, ja alt egentlig. Dette var fint!

   Slett
  4. Noen ganger kan det å komme tilbake til tanker eller uttalelser gjøre at en oppdager noe (nytt) ved en selv :)

   Slett
  5. Ja, absolutt :-) Dette var spennende.

   Slett
 6. Knakende god bokryggpoesi! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :-D Jeg er redd det ble noe morbid (uten at jeg prøvde å gjøre det svart), hehe.

   Slett
 7. DU VANT BOKRYGGPOESIBOKA! :) http://forfatterfruen.priv.no/og-bokryggpoesivinneren-er/

  SvarSlett
  Svar
  1. Enn det!!! Helt sjokkert! Jeg kommer ikke over det!

   Slett

Trivsel!

SAMLESNING: PIRANESI AV SUSANNA CLARKE