onsdag 14. november 2012

Jeg holder på med diktsamlingen Be angry at the sun og der møtte jeg på noen linjer som minner meg veldig om et utsagn sagt av Legolas i LOTR.

Legolas: 

A red sun rises, blood has been spilled this night.
  
Fra Be angry at the sun

The old man, still a rancher
Thought bed-fast, sick and drug-dazed, sniffed the dry air
And twisted his head about on the pillow, peering
at the gable windown; there was danger in the south, 
and the sun shone to red. 

Det den gamle mannen ser(og tenker på) er brann, ikke krig. Likevel. Jeg legger ikke dette ut fordi jeg spekulere på om Jeffers og Tolkien har hermet hverandre eller inspirert hverandre eller noe. Hva vil jeg med dette innlegget, hva vil jeg vise bortsett fra likheten? At jeg trekker linjer i litteraturen jeg leser? Ja. Det og at det er jo likt, det er vel ikke bare meg? Stemningen og kunnskapen til den gamle mannen og alven er her. 

3 kommentarer:

 1. Trekke linjer = fint! Og enig med du; det VAR likt:) (Tenk: jeg har ikke lest LOTR enda. Sett filmene ganske mange ganger, altså, men ikke lest bøkene. Jeg er håpløs, jeg vet..)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei da, du er ikke håpløs. Det er flere som ikke har les de. Selv har jeg lest de 'bare' en gang (har litt inntrykk at det handler om å lese de fleste ganger). Om du skulle lese LOFT en dag må du ikke bli redd av de som sier den er så lang, kjedelig og tung. Den er vakker, velskrevet og magisk! Det er bare å glede seg! Jeg kan tenke meg å lese den om igjen, jeg. Filmene har jeg sett mange ganger også. De er jo fantastiske.

   Slett
  2. Kjære vene, se hvordan jeg skriver. LOTR, ler.

   Slett

Trivsel!

LEST OG HØRT SIDEN SIST