fredag 16. november 2012

Bokmåltid #5I snart to uker har jeg klart å gå uten noe søtsaker, potetgull og brus fra søndag til fredag. Bare på lørdager har jeg lov til å 'kose kose' meg. Jeg er så utrolig stolt over meg selv. Nå har jeg både sluttet med å røyke og å spise søtt i år! Jeg er en av de som finner utrolig mye glede og trøst i godteri. Ikke nå lenger. Neste utfordring blir vel å kjøpe kokebøker om sunn mat da jeg ikke har kunnskaper om sunt kosthold nesten (eller hvordan man lager mat). Det blir ikke riktig enda. Først vil jeg i hvertfall gå en uke til uten godteri. Vil 'hvile' meg litt før neste utfordring. Det sies det er bra å spise fem om dagen. Jeg spiser mer grønnsaker og frukt i løpet av enn dag enn det. Noe må jeg da erstatte røyksuget, godterisuget OG brus-suget med!! Kroppen min får bare finne seg i overload av fruktsukker.

På matbutikken Spar på andre siden av gata fra inngangsdøren min hadde de fått inn "eple-pærer". De var ikke gode. Hva har hendt? Har dem leket med cellene til fruktene, har de dyttet frøene mot hverandre og laget monsterbabyer som jeg sa til søsteren min og hun lo av den barnslige humoren min men også av mitt hysteri: hva er det som har hendt, det er da ikke lov å selge frukt som er tuklet med i Norge? Ikke smak på dem, ikke kjøp.

Bildet er ikke tatt i dag, Kylling med svisker har jeg lest nå. Jeg har bestemt meg for å skrive litt om alle bøkene jeg har lest i et og samme innlegg i slutten av måneden. En slags enkel oppsummering.

7 kommentarer:

 1. så flink du er som styrer unna godiser og sånt :) eg kuttet både snop og røyk for noen år siden, men eg MÅ ha litt sjokolade (nesten) hver dag *kremt*
  eplepærer smakte eg for en stund siden. var en rar greie ... nesten smakløs, men juicy
  ha en festlig dag :D

  SvarSlett
  Svar
  1. "nesten smakløs, men juicy" var en sykt bra beskrivelse, der traff du spikeren på hodet. Tegneserien Kylling med svisker er god, men tegneserieromanen Persepolis av samme forfatter er bedre (og tykkere) :-D

   Slett
 2. forresten, kylling svisker - er den noe bra ?

  SvarSlett
 3. Du er flink! Uten søtsaker, brus og chips fra søndag til fredag er virkelig bra, og lørdagsgodtet er en grei regel. En ting om gangen, mener nå jeg så at du ikke har begynt med (sunn) matlaging ennå gjør ikke noe. Du har i alle fall begynt å tenke på det. Ellers mener jeg fem om dagen er oppskrytt og tulletet, ja misforstå meg rett; det er jo bra, men det bør ikke bestå av fem frukter...så pass på for her er det mye fruktsukker å få i seg :)

  Jeg tror forresten jeg misforstod og trodde "Kylling med svisker" var en barnebok ;) er spent på hva din mening om den.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg troooor jeg kommenterte på et innlegg til deg om Kylling med svisker og skrev litt mer utgrunnende om den, men kanskje kommentaren ikke ble sent. Nettet her jeg bor har blitt helt umulig. Først forsvant den i en hel uke, forså når den kommer tilbake er den ustabil. Jeg må nok ut å sitte på kafer og biblioteket fremover for å bruke nettet for dette nettet har jeg ikke tålmodighet til!

   Oj, ikke bra med fem frukt om dagen altså. Er fruktsukkeret like 'ille' som sukkeret i søtsaker?

   Jeg har litt å lese og lære om kosthold forstår jeg. Hvor mange frukter anbefaler du?

   Slett
  2. Hehe, joda, du gjorde det - jeg så det nettopp :)
   Kjedelig når nettet ikke fungerer, da merker en virkelig hvor mye en er avhengig av det!

   Ja, kroppen skiller ikke mellom de ulike sukkerartene, og det er mye sukker i frukt. Frukt kan ikke sammenlignes med grønnsaker slik mange tror ("frukt og grønt", som vi får høre hele tiden). En frukt i ny og ne går greit, men det er bedre å satse på grønnsaker :)

   Slett
  3. Okei, tak for svar! Dette skal jeg ta til meg. Faktisk er det like før jeg dropper frukt totalt (skal prøve å ikke gjøre det). Nå må jeg lære meg å like grønnsaker bedre, jeg spiser det, men å knaske på det slik som frukt? Skeptisk.

   Slett

Trivsel!

SAMLESNING: PIRANESI AV SUSANNA CLARKE