Innlegg

Viser innlegg fra april, 2013

Smakebit på en søndag #10 FABELDYR OG HVOR DE ER Å FINNE av Salmander Fisle (Rowling)

Bilde
Den nette, røde Fabeldyr leste jeg ut natt til lørdag. Den skuffer stort da det nesten ikke er illustrasjoner i den. Tenkt deg et dyreatlas nesten uten bilder av dyrene? Skapningene i denne boken er fantasifulle og av den grunn er det  desto mer nødvendig med flere illustrasjoner. Alle skapningene i denne boken er fra virkeligheten og er på ingen måte en spøk selv om det sies at det er fiksjon. Det er det ikke.

Favorittdyret mitt fra samlingen er KAKLEKNOLLEN men smakebiten handler om STRYPENØKKEN. Dette er informasjon som er viktig for alle og her har dere også grunnen til hvorfor jeg alltid sparer litt av agurken etter taco til en uværsdag:
Strypenøkken ernærer seg av menneskeblod, men kan overtales til å la være å skade en person hvis den får slengt til seg en agurk hvor vedkommendes navn står risset inn.
Nyttig ikke sant? Jeg ønsker nesten alle en riktig trygg søndag og håper ingen blir utsatt for drap pga mangel på agurk i vesken. Hvis uhellet skal være ute har jeg ikke noe an…

Fjas

Bilde
Bildet tatt med mobilen fra en side i romanen Anna Karenina av Leo Tolstoy. VÅR SITAT #2

Det var varmt i været; en fin dag. Det var April og alt levende tittet forsiktig fram. 
Fra romanen Elskede av Toni Morrison.

Smakebit på en søndag #9 ANNA KARENINA av Leo Tolstoy

Bilde
Denne måneden holder jeg på å lese klassikeren Anna Karenina, en bok som lenge har vært på leselisten min. Det føles utrolig bra å endelig lese den. Jeg leser den på lesebrettet og på engelsk. Utgaven lastet jeg ned lovlig og gratis fra nettbutikken til Kobo.

Det finnes mange fryktelige mennesker i verden; de verste er helt klart de som er bedre enn deg selv og stiller deg derfor i dårlig lys. Vi har alle hatt den ene jenta i klassen som alltid hadde hånden i været, baket kake til læreren, smisket og smilte, ville ha endeløs oppmuntring ved å fiske etter komplimenter, bodde i et fint hus med fortsatt gifte foreldre og verst av alt: hun var så jævlig hyggelig mot alle. Stepan og jeg, vi hater i hemmelighet slike mennesker; slike mennesker får oss til å se oss i speilet og ut i værelset og ikke at vi ikke liker det vi ser; det er mer det at nå vet vi hvordan det kunne ha vært eller i Stepan sitt tilfelle: nå vet han hvordan det kommer til å bli:

The other slightly disagreeable fact …

Trollete litteratur

Bilde
Soundtrack: For you av My dying bride.


Jeg har som alle andre systematikere en leseliste. Den er jeg glad i. Den holder orden på kaoset i den store verden av litteratur. Uten å skrive ned titler og forfattere hadde det vært umulig å ha kontroll, å få oversikt. Det jeg leser hadde uten en leseliste vært tilfeldig, målløst; bare tanken på å være uten notatene gir meg en naken følelse av å være på et åpent hav i en båt uten seil, helt alene, det er umulig å styre båten for vinden drar i meg fra alle kanter; jeg står der med vinden piskende i ansiktet og vurderer alvorlig talt å hoppe, å hoppe ut fra båten i det isende vannet. For meg - jeg som ryddet etter hele familien som liten fordi rot gjorde meg deprimert og nedslått - for meg er det bedre å drukne i sjøen enn å drive meningsløst rundt på havet. Akkurat nå for eksempel leser jeg Anna Karenina og det er en så deilig følelse akkurat fordi den har vært en av de fem første bøkene jeg lagret for flere år siden (!) i huskelisten min på b…
I'm down in religion and I'll take it to a dream, call that bookstore.
Sitat fra den noe vanskelige sangen Bookstore av Sonic Youth.
One sketch a day #13

Bilde

BØKER LEST I MARS

Bilde
Soundtrack: Call the doctor av J. J. Cale.

Oversikt over alle bøkene jeg har lest og hørt, tygget og svelget, tenkt på og blitt en del av i mars måned. Fortsatt inspirert av Haruhi. Vi har alle våre inspirasjons kilder.


Lydbok:
STJERNENE av Agnar Mykle. Denne lånte jeg på biblioteket fordi litteratur-intelligente KjellG på Bokelskere nevne novellen Mannen som løper etter sin hatt av Agnar Mykle under et sitat. Da fikk jeg lyst til å lese den og endte i stedet opp med å høre den. Denne lydboka inneholder to noveller, begge gode. Den ene handler om å ta livet av kattunger (Stjernene) og den andre om en mann som løper etter sin hatt. Jeg tegnet samtidig som jeg hørte novellene. Nå har jeg hørt de to ganger, eller var det tre?


Barnebøker:
JUNGELBOKEN av Rudyard Kipling. Jeg likte fortellingen om Den hvite selen aller best.
DEN ANDRE JUNGELBOKEN av Rudyard Kipling.
SKALDEN SKURRES HISTORIER av Joanne Jo Rowling.
RUMPELDUNK GJENNOM TIDENE AV KENNILWORTHY WHISP av Joanne Jo Rowling


Film:
HARRY…