Innlegg

Viser innlegg fra mai, 2014

Boken på vent #8 TO BYER av Charles Dickens

Bilde
Et av lesemålene mine i år er å lese To byerav Charles Dickens. Jeg lånte boka på biblioteket for over et år siden, men måtte levere den tilbake igjen, ulest, da det er en forkortet utgave de har på biblioteket mitt. Det ga meg ikke noe annet valg enn å kjøpe den selv (brukt på Finn.no, siden To byer ikke utgis oversatt til norsk lengre). Nå er den kjøpt!Jeg planlegger å begynne på To byer etter at jeg har lest ferdig Shantaram som jeg har kommet over halvveis i (og som skal leveres i begynnelsen av juni, angst! Jeg tvangsleser i Shantaram siden jeg ikke kan forlenge lånet på biblioteket flere ganger. Til mitt forsvar er den på 900 sider og t-r-e-g).Av Charles Dickens har jeg lest Den gamle antikvitetsbutikken, Pickwick-klubben (hjerte), Store forventninger, Mysteriet Edwin Drood (hjerte) og Vår felles venn.Så en liten oppdatering for å se hvem av de tidligere Bøkene på vent jeg har lest:


Indianarar av Rune F. Hjemås Bibelen Sjelenes herre av Irene NemirovskyAmerican Gods av Neil Gai…

Smakebit på en søndag #23 DEN INDRE SAMTALEN av Torkil Berge og Arne Repål

Bilde
Den indre samtalen - lær deg kognitiv terapi leste jeg ferdig den andre mai to tusen og fjorten. Den har jeg brukt nesten et år på. Jeg er alltid superstolt etter å ha fullført en sakprosa-bok.


Boka ble jeg anbefalt an en klinisk sosionom i første halvdel av to tusen og tretten.

Smakebiten er fra side.135


Målet er ikke fravær av angst eller greie å skjule angsten for andre. Målet er å kunne gjøre det en ønsker å gjøre i situasjonen, uavhengig av angsten. 

Kvinnfolk i litteraturen

Silje bak bloggen Siljes Skriblerier skriver:

I anledningen 8. mars tenkte jeg at det kunne være morsomt med en liten liste over kvinnelige karakterer fra bøker som jeg opplever som tøffe – på ulike måter
Enig, det er fint! Derfor hermer jeg. Her er en liste med jenter og kvinnfolk jeg synes er tøffe, uten at det har noe som helst med 8. mars å gjøre (og rekkefølgen er i rekkefølgen jeg leste bøkene, hurra for Bokelskere!):Mathilda i barneboka Matilda av Roald Dahl!
Hermine i serien om Harry Potter av Joanne Jo Rowling (jeg liker karakterer som leser mye da det motiverer MEG til å lese! Hurra!).
Katherine von Drachenberg i hennes noe dårlige biografi High Voltage Tattoo. En dag skal jeg kjøpe alle bøkene hun hittil har gitt ut om seg selv, ikke fordi de er bra, for det er de ikke; men! de minner meg på å tørre å være meg selv og følge lidenskapene mine.
Karakteren Kate i Anna Gavaldas (hjerte) tykke roman Lykka er ein sjeldan fugl.
Tora i triologien til Herbjørg Wassmo.
Lyra i trilogien (…

DEN INDRE SAMTALEN av Torkil Berge og Arne Repål

Bilde
William Styron beskrev en alvorlig depresjon som overveldende redselsfull, som så uutholdelig at ingen som ikke har vært rammet av den, kan forestille seg hvordan den virker på et menneske. Når depresjonen dreper, er det oftest fordi kvalene ikke er til å bære. Det eneste positive man kan si om depresjonen, er at tiden – og i mange tilfeller også behandlingen – sørger for at den går over. Men de mange som tragisk nok føler seg tvunget til å gjøre ende på tilværelsen, fortjener like lite våre bebreidelser som for eksempel de som dør av kreft.

- Side 94.
Den indre samtalen ble jeg anbefalt av en klinisk sosionom våren to tusen og tretten. Det har tatt meg omtrent et år å lese den ut, men nå er den endelig ferdiglest.
At det har tatt tid å lese den er ikke ensbetydende med at den er dårlig; riktigere er det at jeg synes det er kjedelig å lese sakprosa og at jeg leser annen litteratur (romaner, lydbøker, noveller) ved siden av.
Å lese sakprosa vil alltid handle om selvdisiplin for meg…

Mine diller april 2014

Bilde
Tvangslese  Støvsuge Fosterkattene mine Facebook Wordpress Sesong 2 av Prison Break Forfatteren Gregory David Roberts Is Sove Laban Ville Jungeldyr og Laban Gale GårdsdyrX-Men filmene (sette ALLE i April) Popkorn Platen The Eary Sounds of Joan av Phone JoanBattery Jungled/FrshTuborg First Price Tomatsuppe Ørret Torsk Søtpotet