Innlegg

Viser innlegg fra mars, 2016
En fin, gylden metallrand stiger i øst hvor solen står opp. Byen begynner å våkne, det lyder allerede en og annen fjern rumling av kjerrer som søker inn i gatene fra landet, store, tunge bondekjerrer, fulle av torvvarer, av høy og slakt og favnved. Og det larmer temmelig meget av disse kjerrer fordi gatene ennu fryser litt om nettene. Det var i slutten av mars. 

Fra innledningen i Ny jord av Knut Hamsun.

DILLER I JANUAR 2015

Bilde
LYDSPOR: sangen Propaganda av Kill JNår dette skrives i slutten av en merkelig mars har jeg så vondt i ryggen at jeg nesten ikke klarer å gå. Det er ikke synd på skribenten bak tastaturet; men det er ikke greit heller. Dette må jeg fikse. Om du har vondt i ryggen, eller noen gang har hatt vondt i ryggen sender jeg deg en stor og myk klem.Diller i årets første måned: 1. Gå i samtale med en psykiatrisk sykepleier.

2. Fryse

3. Sove

4. Varg Veum-filmserien (ikke så bra - anbefales ikke)


5. Lese i mursteinen Vesle Dorrit av Charles Dickens (ferdiglest for lenge siden når dette skrives)


6. Se The Hatefull Eight på kino med Kine og Thomas


7. Plumbo i vasken på fellesvaskerommet i bygården vår. Skribenten tar ansvar for alle. Jeg får dessverre ikke penger for denne reklamen.

8. Henge opp veiledende lapper for naboer for hvordan å bruke vaskemaskinen; hvordan å bruke tørketrommelen; hvordan å bruke en vask; hvordan å bruke en søppelbøtte. Lappene var ikke ironiske. Lappene var høflige og venn…

FALON AV ANNIKEN HAGA - FORTSATT SPENNENDE OG GOD

Bilde
Forfatter Anniken Haga sendte meg en e-post og spurte om jeg ville lese og skrive om hennes nye ungdomssbok som legges ut til salg i bokhandeler og nettbutikker den 18 mars. Jeg takket raskt ja og hun sendte den til meg med posten. Jeg mottok, leste og skrev om den første boken i serien i fjor; og den likte jeg kjempe godt. Selve serien heter Elemendragene og handler om en annen verden fylt med magi, drager og opprør i en tid satt i middelalderen. Hver boktittel er navnet på en drage som må letes opp og vekkes . . .


«Hva er det som skjer med meg?» hvisket hun ut i vinden.
«Først så vokser du, lille egg», sa Aerith. Saga hadde ikke ment at hun skulle høre det, men stemmen hennes var velkommen. «Agathe hjalp deg med det, men disse følelsene du har nå er ikke bare dine. Vi drager er bundet til deg, og det kan være at du har adoptert noe av våre personligheter.»

Fra side 190 i Falon av Anniken Haga


Jeg hadde gledet meg til å lese fortsettelsen etter å ha lest den første. Jeg er ikke kjent…

KATTEN - ATFERD OG VELFERD AV BJARNE O. BRAASTAD

Bilde
Katter og mennesker hadde gjensidig nytte av hverandre, og i begynnelsen ble det kanskje med dette, en slags symbiose. Men snart viste det seg at disse kattene ble mindre redde menneskene som ikke gjorde dem fortred. Kattene var vennlige og morsomme. Mennesker tok til seg kattunger de kom over, og snart ble katten også en kosekatt. Man kan stille seg spørsmålet om hvorvidt det var mennesket som domestiserte katten, eller om det kanskje var omvendt: at katten domestiserte mennesket. 

Fra side 11 i Katten av Bjarne O. Braastad.

Da Tone spurte om jeg ville låne boken ble jeg glad da jeg hadde hatt lyst til å lese den siden den kom ut. Tone ble jeg kjent med gjennom den frivillige organisasjonen Dyrebeskyttelsen. Jeg har gjort en del frivillig arbeid for dem i noen år nå, i en tid satt jeg også i styret. Først som varamedlem, senere som styremedlem. Siden meldte jeg meg ut da jeg måtte prioritere. I dag hjelper jeg fortsatt til men har prioritert å ikke delta på arbeidsmøter og ikke ha et …

DILLER DESEMBER 2015

Bilde
Ligger fortsatt på etterskudd. Nå begynte også nylig en ny måned. Om alt bare kunne stoppet en stund hadde det vært fint. Jeg våknet nettopp av en dårlig, lang dupp som varte ut ettermiddagen og inn i kvelden. Jeg våknet av at naboen sluttet å spille høy musikk og dro. Jeg vil flytte. Jeg kan ikke bo her. Jeg klarer ikke mer. Jeg må gjøre noe med dette. Hva som helst. Jeg kveles her. Jeg holder ikke ut lenger. Forandring. Forandring må skje! Akkurat, med sove-hår og gjenklistrete øyne hadde jeg gjort mye for en iskald øl å nyte mens jeg skriver dette. En iskald øl. Åh.Diller i desember 2015:1. The Walking Dead, sesong 52. Romanen Vesle Dorrit av Charles Dickens (endelig lest den ferdig når jeg skriver dette!)

3. Måtte kjøpe 2 nye ladere: en til nettbrettet og en til mobilen. Sure penger å bruke. Laderen jeg fikk tak i til nettbrettet hadde forresten alt for lite styrke så nettbrettet bruker flere døgn på å lade seg fullt. Men jeg kjøper ikke et nytt et. Det jeg har duger. Mer tid å…
Bilde
Fra episode 10, sesong 12 i TV-serien Grey's Anatomy.