onsdag 24. oktober 2012

Slikt som varmer hjertet

Det er kaldt ute og inne (leiligheten min er dum). Birthe bak bloggen Melusinesplace ga meg en blogg-utmerkelse i går kveld og det varmet så godt. Jeg har aldri fått noe slikt før. Egentlig liker jeg ikke kjedebrev og slikt men vet du hva: det er kaldt, la oss spre litt varme!

Retningslinjene er som følger:

 1. Takke og linke til bloggeren man har fått awarden fra.
 2. Gi utmerkelsen videre til fem blogger og gjøre dem oppmerksom på det.
 3. Kopiere post it lappen og sette den på bloggen.
 4. Det skal sendes til en ny blogg eller en blogg som ikke har så mange følgere ennå.
Nå leser jeg ikke så mange blogger fast men noen er det jo. Jeg har lyst til å sende en post-it lapp tilbake til Birthe men det går jo ikke, tror jeg ikke. Birthe,som ga meg utmerkelsen, sin blogg leser jeg fast. Når jeg skriver jeg leser en blogg fast betyr det at jeg leser bloggen på samme vis som jeg leser bøker: fra start til slutt. Det har jeg gjort med Birthe sin. Jeg leste også hele bloggen til Demeter, min første faste leser, men hun har tatt en bloggpause. Så da gjenstår de andre med sine blogger som jeg leser som en bok(og nå kan det hende de allerede har fått en award og dette medfører ekstra arbeid for dem men slik er det å være populære, det er hardt). Jeg har forresten ikke tatt hensyn til å velge nye blogger eller de med få lesere :

 1. Kathleen bak bloggen Sukkerrør
  Hun tror jeg ikke er typen som bryr seg med slike kjedebrev og awarder men hun får en likevel, enten hun vil eller ikke. Hun skriver så bra at jeg synes hun fortjener å ha all verdens lesere hun bare vil. Les bloggen hennes. Den er flott.
 2. Elisabeth bak bloggen Bokstavelig talt.
  Begge to over ønsker å gi ut bøker en dag. Begge to skriver ypperlig. Jeg har ikke lest en av bøkene så langt som Elisabeth har skrevet om og det gjør meg stresset. Det er så klart ikke Elisabeth sin feil at jeg er stresset. Eller at jeg leser bøker som ingen andre leser.
 3. Mari bak bloggen Flukten fra virkeligheten fordi Mari er så snill, inkluderende, hyggelig og en bra dame! Jeg og Mari har egentlig ingenting til felles bortsett fra at også hun liker sangen Sunday Morning av Maroon 5 og hun har orkideer. Jeg har bare en orkide men likevel. Det minner meg på at jeg må kjøpe en gjennomsiktig potte til orkideen min. Det var Mari som tipset meg om det i et innlegg hun skrev tidlig i bloggen sin. Mari skriver mange flotte tips til oss andre bloggere i bloggen sin og jeg setter virkelig pris på tipsene. En gang minte hun oss på at det ikke er greit å legge ut bilder som ikke er våre uten tillatelse. Nå føler jeg meg kriminell hver hang jeg stjeler potrett av forfattere og slikt på det store internettet og legger ut. Det må jeg slutte med. Det minner meg på at jeg må ordne meg en annen fane til bloggen også. Jeg vil ikke bli saksøkt av Sean Penn. Til tross for at Mari mener Justin Chambers ligner på Ricky Martin får hun en utmerkelse fra meg.
 4. Isabella bak bloggen Gråbekkas blogg. Isabella har en variert boksmak og det setter jeg pris på, for det har jeg og. Hun leser både klassikere, skrekk og vanlig romaner. Så leser hun for en god sak, det tenkte jeg også å gjøre, men så fant jeg ut at det må jeg vente med til jeg er ferdig utdannet og har en fulltids jobb.
 5. Nå er jeg tom for blogger jeg leser fra begynnelse til slutt. En blogg jeg har planlagt å begynne å lese er bokbloggen The Witch of the North skrevet av Anja. Hun har en eller flere dalmatinere, har det beste bloggnavnet(får meg øyeblikkelig til å tenke på Den mørke materien av Pullman), og jeg liker å 'være på bloggen' hennes. Den grønne fargen og utseende faller meg i smak og jeg gleder meg til å lese flere innlegg av henne. I et innlegg så har hun tatt et bilde hver time i løpet av en dag og på detg ene bildet tok hun bilde under dyna(!) og "der var det en dalmatiner rumpe!!!" Åååh, det syntes jeg var så artig. Det glemmer jeg aldri. Det var da jeg bestemte meg for å lagre bloggen hennes og begynne å lese den, som en bok, fra start til slutt. Jeg gjør aldri noe halvveis.


10 kommentarer:

 1. Du har faktisk fått en av meg også, nå nettopp:
  http://bokvrimmel.wordpress.com/2012/10/24/oi-en-utmerkelse/ :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Å så gøy! Tusen takk! Jeg skal finne fem fine blogger til i morgen!

   Slett
 2. Hei, tusen takk for awarden, selv om du har rett i at jeg ikke er så opptatt av dem, sånn med take på å føre dem videre, men jeg blir jo alltid glad av at folk liker bloggen min! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Visste det jeg ikke..! Fin, fin blogg har du, en av de beste. :-)

   Slett
 3. Velfortjent! Hurra! :D

  Jeg har begynt å skrive litt igjen, så det er bare å ta en tur innom hvis du vil :)

  Det er fint med sånne awarder for da har man sjansen til å oppdage nye bokblogger og det er alltid positivt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er tilbake, dobbelt hurra!

   Ja, enig! Så blir man så glad av det! Du kan forvente deg en award i morgen! Nå er jeg for trøtt til å skrive et innlegg! Imorgen skal jeg lese mere på bloggen din også, ser jeg har mange innlegg å se frem til!

   Slett
 4. Hei og hå og tusen takk! Jeg er nok også en sånn som ikke er så glad i kjefebrev-blogging, men det betyr ikke at det ikke er veldig stas å få award! Og jeg leser og liker her inne også, så dine awards er velfortjente :)

  SvarSlett
 5. Så fint at du ble glad for utmerkelsen, selv om du i utgangspunktet ikke liker så godt slike kjedebrev-ting - det er ikke så godt å vite hvem som vil ta imot :)
  Fine blogger du sender videre til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det er ikke så godt å vite men jeg ble altså kjempe glad! Tusen takk :-D

   Så mange fine folk og fine blogger der ute!

   Slett

Trivsel!

PIRANESI MED MER