torsdag 11. oktober 2012

Jeg leser i oktober #3 Jeg er kjæresten din nå av Nina Hemmingsson

Jeg er kjæresten din nå av Nina Hemmingsson ★★★★★★

Jeg er kjæresten din nå er en tegneserie-bok, den tredje jeg leser i år, jeg som aldri leste tegneserier. Det er Christine som har anbefalt meg den. Det har blitt skrevet mye om hva den handler om, både i anmeldelser på nettet og på Bokelskere. Jeg er den eneste så langt som har forstått den handler om sinne mot verden og menneskene og hvor jævla dumme alle er. Akkurat som det er vi, Nina Hemmingsson og jeg, som er de morbide, mørke med svart humor. Selv om det ikke er meningen tar jeg denne svarte, humoristiske og feministiske tegneserien helt seriøst og jeg er enig i alt jeg leser og ser.

Den er døds bra. Jeg gir den seks stjerner og har markert den som favorittbok på yndlings nettstedet mitt i hele verden: Bokelskere.no. Der markerer jeg absolutt alt jeg leser, og når jeg leser det, og jeg er utrolig nøye med å markere dato og terningkast. Hvis jeg ikke får logget inn på bokelskere etter å ha endt en bok og markert 'lest' blir jeg lei meg og det føles som jeg har lest boken for ingenting. Jeg tuller ikke nå. Du får tenke hva du vil.

Jeg har ikke fått det jeg har trengt her i verden, moren min var veldig sliten og lei og var ofte på besøk til venner eller på møter der de lovpriste Gud, den ene søsteren min bodde til tante og den andre hadde alltid nesen i en bok og var og er latterlig smart. Jeg har ikke fått det jeg har trengt her i livet helt til jeg leste Jeg er kjæresten din nå. Den trengte jeg. Denne lesestunden har vært ren kos.

Jeg liker tegningene, jeg liker 'humoren'(som sagt, jeg tar alt helt seriøst). Dette er for meg helt ekte og virkelig. Flere av tegningene handler faktisk om meg og jeg synes det er hyggelig Nina har tatt seg tid til å tegne de dog jeg synes det er rart hun vet så mye om meg uten at vi har treftes en gang eller drukket oss drita sammen. Her har dere noen bilder fra tegneseriebokenDenne vurderte jeg å sende som mms til mamma, for hun, som dere vet,
er så glad i Gud. Jeg gjorde det ikke da jeg kom på at vi ikke er venner
for tiden. Hun er visst sur på meg(til en forandring) eller noe.


Slike venner vil jeg også ha men min ga opp etter et år. Jeg forstår henne godt da.
Hun ga vel mest opp fordi hun skulle på folkehøgskole og fikk seg kjæreste.
Jeg er veldig glad på hennes vegne. Hun er en av de få som har fått kommet nær meg.
Jeg kommer alltid til å tenke pent om henne og om jeg overhører noen snakke stygt om henne
må jeg skule ordentlig stygt på vedkommende samtidig som jeg lager en grisenese, som de på bildet over har.
De andre tekstene jeg har skrevet om tegneserier jeg har lest:

8 kommentarer:

 1. Elsker den tegneserien, den boka vil jeg også lese! Har bare lest en rute her og der i andre tegneserie-blader. Genial og brutal humor :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, helt fantastisk og utrolig bra laget! Jeg skulle jo visst du kjente til forfatteren, du som er svensk! Hun er nok for Sverige som Lise Myhre bak Nemi er for Norge! :-D

   Slett
 2. Denne la jeg til i leselisten for ikke lenge siden, jeg leste et innlegg om Nina Hemmingsson på feministbiblioteket.wordpress.com hvor forfatteren betegnes som en kjent feministisk serietegner. Så jeg ble nysgjerrig og leste først om "Det var jag som kom hem till dig" og "Mina vackra ögon" før jeg søkte på bokelskere, men fant bare den du har lest. Som jeg forøvrig har VELDIG lyst til å lese, litt på samme måte som med Persepolis - har du lest den?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg vil gjerne lese mer av Hemmingsson men som du oppdaget jeg at Jeg er kjæresten din nå er den eneste som er oversatt til norsk. Jeg tenker jeg venter litt, ser om ikke det dukker opp noe..

   Persepolis har jeg ikke lest men jeg ser den står på Den store leselisten min sammen med 'Kylling med svisker'. Jeg skal bestille de fra biblioteket nå, så kan jeg hente de i morgen. Tenker å prøve å lese ferdig Evig søndag av Linnea i natt så kan jeg levere den samtidig også.

   Slett
  2. Har du fått bestilt bøkene, kanskje startet på Persepolis? Tror jeg må en tur på biblioteket i løpet av uken.

   Slett
  3. De står lent opp mot veggen og venter på meg! :-D Jeg har ikke begynt riktig enda. Jeg ble litt satt ut av tykkelsen på Persepolis, det er virkelig en tegneserie-ROMAN. Spennende, det har jeg ikke lest før!

   Slett
 3. Helt enig, denne boka/tegneserieboka er så utrolig bra! Elsker den!!! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Herlig at du har hørt om den og lest den du også. Jeg fant mye trøst i denne boka og jeg ble i helt utrolig godt humør! Litteratur som gjør slikt skal ikke undervurderes!

   Slett

Trivsel!

SAMLESNING: PIRANESI AV SUSANNA CLARKE