tirsdag 16. oktober 2012

Boken på vent #1

Besøk Beathe her.
Dette er første gang jeg er med i hyggelige Beathes faste spalte hver tirsdag som heter Boken på vent. Jeg fikk lyst til å være med etter å ha lest innlegget til Artemisias forrige søndag der hun skrev

Det er rart med de bøkene som jeg skriver om som er på vent. De kommer raskere frem i køen, fordi jeg nok blir så oppmerksom på dem, og har så lyst å lese dem.

Da fikk jeg så klart motivasjonen til å hive meg med. Alt som motiverer og setter fart på ting er jeg veldig opptatt av. Dette er altså samme dame som minte meg på hvor herlig det er å høre på lydbok samtidig som man gjør husarbeid og slikt. Det minte hun meg faktisk på i innlegget Smakebit på en søndag, søndagen før søndagen som var nå! Etter å ha lest det dro jeg på biblioteket og lånte Saman er ein mindre aleine og den første Harry Potter boka på lydbok. Begge to har jeg lest en engang og Saman er ein mindre aleine har jeg i tillegg til å ha lest en gang også hørt på lydbok en gang tidligere. En stor favoritt!

Jeg har maling på neglene fordi jeg har holdt på å male dørkarmene
på do oransje denne morgenen i bare strømpebuksa og jeg løper
fra rom til rom, lager en hel kanne kaffe så det tøt ut kaffe utover kjøkkenbenken,
hiver i en klesvask og tørker støv i vinduskarmer. Og det bare i strømpebuksen og
t-skjorte. Akkurat som da jeg var lita.

Over til Boken på vent. Jeg har plukket frem novellesamlingen Indianarar av Rune F. Hjemås. Den fant jeg i en dumpster bak bygården jeg bor i midt i byen. Jeg sto og hang ut av vinduet på kjøkkenet og tok en røyk(jeg har sluttet å røyke nå, hurra!) og da så jeg en som arbeider på Norli kaste flere handlevogner med bøker. Da mørket senket seg over byen dro jeg og noen til og reddet med oss en haug hver. Dette var en av de jeg valgte.


Hjemås har også gitt ut Eg er ikkje redd, eg er ikkje redd som er en prosabok (hva er egentlig prosa?) og Det er ikke vår, det er global oppvarming som er en diktsamling. Det eneste han mangler å gi ut nå er en roman altså. Og en tegneserieroman. Jeg har ikke lest noe av forfatteren tidligere og jeg aner ikke hva novellesamlingen handler om. Bortsett fra sommer, de nitten novellene handler om sommeren. Jeg vet ikke hva jeg skal synes om det for jeg liker ikke sommeren, jeg liker bare høsten og vinteren. Nå som høsten er her blomstrer jeg og du kan se meg hoppe og sprette (egentlig bare rusle) i skogen flere ganger i uken, du ser meg stå og studere blad, du kan se meg sniffe intenst ut i lufta samtidig om jeg smiler og du kan se meg i en alt for stor brun vinterjakke med pels på hetten. Den er i større 48 og jeg bruker egentlig størrelse 38, så jeg er ganske liten i den jakka. Til min store glede har jeg plass til tre gensere i den. Jeg hater å fryse.


Her er jeg i skogen, i går morges. Tar meg en hvilepause i solsteiken før jeg forbereder meg til å snu på tilbakeveien.

 
Utsikt over deler av byen min. Fine farger om høsten altså. 

26 kommentarer:

 1. Hei
  Er ikke kjempestor fan av novellesamlinger,så dette blir nok ikke en av bøkene jeg leser. Men... Når det er sagt så synes jeg innlegget ditt var herlig godt skrevet og veldig inspirerende. Nydelig parti om hvordan du og dine venner reddet bøker fra dumpsteren.

  Ha en fortsatt fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei hei! Takk for super fin kommentar! :-D

   God tirsdag til deg også!

   Slett
 2. Kjenne jeg blir litt provosert over at noen kan finne på å kaste bøker:( Men godt at du og dine venner reddet noen hauger hver med bøker. Ellers blei jeg veldig glad når jeg fant ut at du har en sitatblogg:)). Jeg ELSKER sitater<3. Har litt problemer med mellomromststen så hvis det er store mellomrom så vet du hvorfor.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg ble ordentlig provosert jeg også, i flere uker var det nesten det eneste jeg snakket om, jeg kunne ikke forstå hvorfor ikke flere enn meg brydde seg og var sint. Det kan jeg fortsatt ikke.

   Nå ble jeg glad, så fint du liker sitatbloggen! Jeg har en stor greie for sitat selv og jeg fant ut etter noen måneder med blogging at jeg måtte lage en ren sitatblogg for jeg kvalte denne med alle sitatene 'mine'.

   God tirsdag til deg!

   Slett
 3. Tusen takk for herlig innlegg,Heidi og det er veldig kjekt at du ble med på spalten min!:-) Jeg har store planer om å lese mer noveller for det blir det altfor lite av hos meg,så dette er en bok jeg skal notere meg. Som Rita over her ble jeg også litt provosert av å høre at de dumper bøker på denne måten, det skulle ikke godt an og godt at du og venninnen din reddet noen av dem. Flotte bilder du hadde lagt ved.
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for koselig kommentar! Jeg skal helt klart være med på spalten hver tirsdag fremover! Vi var hele tre jenter som reddet en stor bunke hver, det ble ukas gode gjerning, hehe! God tirsdag videre! :-D

   Slett
 4. Det var et nydelig innlegg! Jeg ble inspirert både til å lese novellesamling og til å gå tur! Jeg er også et høst menneske, høsten er bare vakker :-)
  Jeg tenker at det hverken er første eller siste gang bokhandlerne dumper bøker i søppelet, men så herlig at dere fikk reddet dem fra den skjebnen! Jeg er en ivrig bruktbok kjøper, og kan egentlig ikke forstå hvorfor bokhandlerne ikke heller kan bidra til den trenden istedenfor å kaste bøkene. (Jo, jeg forstår det jo egentlig. Men likevel!)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ååå, så fint! Det er trist at det kastes ja, jeg har tenkt at kan de ikke sette ned prisen enda mer når det er salg, kan de ikke trykke færre bøker, også har jeg tenkt at jeg må kjøpe meg et slikt lesebrett som alle snakker om, for det er både miljøvennlig og da slipper bokhandlerne å kaste. Kanskje forlagene også slutter å trykke så mange antall bøker, flere enn det blir solgt..Jeg kommer aldri til å slutte å lese materielle bøker som jeg kan holde og lukte på men jeg tror lesebrett er en god trend også og sammen vil de to tingene være bra for både industrien og miljøet. Etterhvert som bøker forsvinner vil kanskje folk også ta mer vare på bøkene, ikke kaste de. Det vil bli som LP-spiller, det vil være kult å eie bøker. Men hva vet jeg..Det eneste jeg vet er at den kastingen er like ille som det at matbutikker kaster så mye mat som ikke blir solgt. Det er grusomt.

   Slett
 5. Sv: Takk for kommentar:). Jeg skal lese hobbiten på bokmål.

  SvarSlett
  Svar
  1. Første gangen jeg leste den, leste jeg den på bokmål og jeg synes at oversettelsen er god. :)

   Slett
 6. Åh, så fin novellesamling! Gleder meg til meningen din om den når du har fått lest den:) Jeg hater også å fryse, men nesten like mye hater jeg å bli for varm & klam (les: innpakket i masse klær på en tettpakket t-banevogn med varmen skrudd på maks). Jeg har det litt vanskelig om vinteren, kan man si.. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Når du sier slikt så skjenner jeg motivasjon til både å få lest den OG skrive om den! Hurra!

   Hehehehe, uff det skal ikke være enkelt nei! Jeg liker bitte litt bedre å ha det for varmt enn for kaldt men er absolutt enig i at varmt & klamt er ubehagelig. Jeg delte leilighet med ei som likte å ha på gulvvarmen på stuen på over 30 varme grader. Det var grusomt. Å sove på kalde rom derimot, det er bare deilig! Med masse tepper på toppen! Vanskelig å stå opp men..

   Slett
 7. Hei! Så hyggelig at du siterte meg og syntes de små setningene gjorde deg oppmerksom på noe.:)
  Dette var i helhet et veldig fint innlegg synes jeg . Å dumpe bøker reagerte også jeg sterkt på, enn at d ekan gjøre det..huff og huff. Men de har vel ikke lager nok, det er det som er problemet.

  Noveller er fint å lese, har jeg oppdaget i det siste, fordi man kan ta litt nå og da. Spent på omtalen av denne.:) Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Så bra du syntes det er greit jeg siterte deg. Jeg satt noen minutter i morges og tenkte frem og tilbake om jeg skulle spørre først.

   Noveller kan være greit ja, så lenge de er gode tenker jeg. God kveld videre :-D

   Klem

   Slett
  2. Klart det var ok, siden jeg fikk vite om det gjennom bloggen din og denne spalten.:) Og siden du oppgir kilde så er det jo helt legalt, okkesom.

   Hvor er byen din forresten? Ser du er fra Nord- Trøndelag, så da kan det være Levanger, Stenikjer, Verdal, Stjørdal Namsos. Jeg er kjent i alle, men greier ikke å ta det igjen ut fra bildet.

   God natta til deg.:)

   Slett
  3. Så hyggelig :-) Jeg bor og er oppvokst i Steinkjer! :-)

   Slett
  4. Ok. Jeg bodde mange år på Verdaln.:)

   Slett
  5. Så artig! Norge er ikke stort men likevel gøy å oppdaga bokbloggere som har bodd så nært :-D

   Slett
 8. Noveller er veldig bra som inn-i-mellom-lesing! Konsentrert og ofte overraskende- også passer det bra i perioder hvor man strengt tatt ikke har tid til å lese...

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er veldig sant. Så må vi ikke glemme at noveller ofte er litt sære, på en positiv måte: alle karakterene(eller små historiene) en forfatter har oppfunnet og er glad i men som ikke er 'klar for' å tynnes ut i en stor roman blir da brukt og plassert i en novelle. Tror jeg.

   Slett
 9. Så bra at du oppdaget bøkene og fikk reddet noen:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant. Også fikk vi en haug med bøker helt gratis så det var ikke bare bøkene som var heldige :-)

   Slett
 10. Virker som en bra smaling:)
  SV;Ja,det er en jente som svever:) hehe:) Anbefaler boken!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den boka MÅ leses, og da Tom Burton skal lage filmen fikk jeg det travelt kjenner jeg! Jo før jeg får lest boka, jo bedre! :-D

   Slett
 11. Det er spennende å åpne en bok du ikke aner noe om, spesielt når du har reddet den fra den skjebnen som venter det som ligger i en container.

  Kos deg i det fine høst-været :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er helt klart spennende å åpne en bok uten å vite noe på forhånd! Det er alltid en fordel for boka at leserer starter meg helt blanke ark! :-)

   Slett

Trivsel!

SAMLESNING: PIRANESI AV SUSANNA CLARKE