onsdag 31. oktober 2012

Visste du...


at i dag for nøyaktig elleve år siden på allehelgensaftenen kom han du vet, Voldemort, til landsbyen der foreldrene til Harry Potter og lille Harry bodde og drepte Lilly og Jacob. Harry klarte Voldemort ikke å drepe. Unge Potter fikk et arr i pannen, et slikt arr man får når en mektig forbannelse blir kastet på en.

Oppdatering! Det er tjueto år siden!  Som jeg tuller.

Oppdatering 2! Det er tretti en år siden?  Hvorfor er dette så vanskelig å regne ut! Jeg trodde handlingen var lagt til 1997, da boka kom ut, men det er den ikke, den er lagt til 1991 og 1992. Så Harry 'er' ikke like gammel som min generasjon, 1990, jeg som trodde det var en greie at Harry vokste opp samtidig med oss. Men nei, han var eldre enn oss da boka kom ut. Ikke at dette har noe å si for meg. Jeg var tyve år da jeg leste bøkene for første gang.

10 kommentarer:

 1. nå fikk eg lyst å se harry potter filmene igjen ...
  hvor ble det av alexander supertramp øverst der ?
  og du, har du fått pakken nå ?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har lyst til å se de jeg også. Tror til og med det er en jeg ikke har sett, den siste! Jeg skal høre ferdig serien på lydbok før jeg setter meg foran skjermen.

   Jeg tok vet Alex Supertramp da jeg ikke jeg ikke har 'rettigheter' til å bruke bildet. Vet ikke om jeg synes det selv heller, at man skal kunne bruke andres bilder slik. På en side er det gratis reklamene for filmen. På en annen side skrev jeg ikke på bildet hvor det er fra(det burde jeg gjort). For det tredje kan jeg ikke spørre regissøren Sean Penn, han ville nok ikke svart på henvisningen min, hehe.

   Det var godt med en forandring selv om jeg bare vet at jeg vil savne det gamle bildet om en stund..

   Slett
 2. Så passende for dagen i dag :)

  Enig.. fikk lyst og se Harry Potter filmen i dag :P

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja. Jeg klarte å ta feil av årene da, det var dumt, hehe.

   Jeg skal se Harry Potter filmene om igjen etter å ha hørt serien ferdig på lydbok. Nå holder jeg på med bok en :-D

   Slett
 3. Det er så sant, så sant! Jeg tenker gjerne på det denne dagen, og så sender jeg alltid Harry en tanke på bursdagen hans, hihi!

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh så fint! Jeg glemmer datoen for bursdagen hans, det er dumt. Men den tjuefemte mai går jeg gjerne men en håndduk hele dagen for å hedre 'håndkledagen' og boka Haikerens Guide til Galaksen.

   Slett
 4. 31 år hvis det var 1981? Jeg klarer fortsatt ikke å telle åå den der... Haha. Men ja, vi må ha en harry potter kveld med sjokolade og vin!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hahah å neeei, ler! Hvorfor er dette så utrolig vanskelig å regne ut.. Nå vet jeg det, det er fordi jeg trodde Harry Potter var like gammel som sine lesere 'første lesere', altså min generasjon! Jeg trodde det var ein greie, at vi som er født i 90 har 'vokst opp' samtidig med Harry Potter. Men det er vi jo ikke. Når han begynner på Galtvort er han elleve..eller tolv, husker ikke helt. Det var liksom en greie det, at han var like gammel som oss da boka kom ut. Men han var jo elleve, men historien er lagt til år 1991!! Aha!!! Boka kom ut i 1997 i Storbritannia! Jeg har en veldig sånn 'aha opplevelse' her! xD Jeg er altså et surrehode uten like.

   Slett
  2. Ja til Harry Potter kveld!! Med sjokolade og vin! Den første filmen er best synes jeg, av alle! Hihi

   Slett
  3. Må väre noe i vannet som har skylda til dette haha! De er så små og söte i förste filmen! kniis

   Slett

Trivsel!

SAMLESNING: PIRANESI AV SUSANNA CLARKE