søndag 12. mai 2013

Smakebit på en søndag #12 AN INTIMATE RETRIBUTION av Ren PowellSmakebiten er et dikt av Ren Powell fra boken An Intimate Retribution. Boken kom til meg på denne måten.When We Met

It was October 
I remember because that is the month
that goes into digits 
and the birches start shedding their leaves
and the slender prongs of the rake twang
like bluegrass music 

It was Sunday
I remember because the wind
had been blowing in my ear all morning
and the clanging of the bells had scraped the canal raw
And the tender afternoon was loud with the deep
hum of your words

Your story was spices and metals I couldn't identify
Your story wandered like the veins on the back of your hand
when you pressed my forearm for emphasis
or help. Do you know I hardened to bear it?
-recast by the friction ridges of your fingertips
whorls that spin ever-outward?


27 kommentarer:

 1. Interessant og spesiell smakebit. Ha en fin søndag og natta.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke ofte smakebitene kommer fra dikt i utvalg nei. Fin søndag og god natt til deg også :-)

   Slett
 2. Minner meg om Cecilie Løveid. Et av få møter jeg har med dikt. Trodde dikt var korte og skulle rime på hver annen setning, men det kan jo også være historier. Vakkert var det i alle fall. Jeg tar det med meg til sengs, og sparer de smakebitene som måtte tikke inn til i morgen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg begynte vel å åpne diktbøker da jeg var seksten og siden har jeg lest det med jevne mellomrom. Det er ikke alle dikt jeg forstår og det er ikke så mange som jeg liker. Som deg synes jeg også dette var vakkert. Det er et av to dikt i hele samlingen som jeg liker og forstår. Resten var vanskelige, bra men - vanskelig. Sov godt! Blir smakebit-lesning på meg også senere i dag. :-)

   Slett
 3. Nydelig! Dette må jeg lese og smake på flere ganger! Tusen takk for at du delte dette diktet!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh så trivelig! Nå ble jeg glad og smiler. Du kan alltids kopiere og lime det inn i et notat så har du det liggende :-D Min eerfaring er at dikt blir bedre jo flere ganger man leser det. Klem på deg. <3

   Slett
 4. nydelig smakebit/dikt :) fikk lyst å begynne å lese dikt igjen nå :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :-D Ja, gjør det, gjør det! Alt for få som blogger om dikt synes jeg.

   Slett
 5. Jeg har sagt det før, men tror aldri jeg kommer over det synet av Norlis bøker i en container! Dette diktet gjorde meg nysgjerrig på resten av boken. Ha en fin søndag, Heidi :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke jeg heller! Det er virkelig helt forferdelig. Jeg kan ikke forstå at systemet er slik: at de ikke får gi de bort eller selge de ved hjelp av billig posesalg. Det gjør meg trist. Jeg kommer til å fortsette å linke til innlegget på de bøkene som jeg plukket med meg hjem og som jeg har lest. Jeg synes ikke det skadet å gi det oppmerksomhet.

   Takk for det og god mandag til deg og dine!

   Slett
  2. Helt enig - bra å sette fokus på det!

   Slett
 6. Dikter är inte något jag läser speciellt ofta, eller egentligen aldrig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er flere av dere. Helt greit det! Selv leser jeg alt: romaner, noveller, dikt, biografier, sakprosa... Det jeg kommer på nå som jeg ikke har prøvd enda teater/drama.

   Slett
 7. Nydelig dikt:) Jeg må se å bli litt flinkere til å lese dikt, for det er fint.Takk for at du delte denne med oss Heidi:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fint du synes det. Bare hyggelig :-D Gøy om flere bokbloggere leser dikt, vært kult om det hadde vært mer populært! Om jeg har forstått det riktig er lyrikk noe av det som selges minst av... Trist.

   Slett
 8. Ååh dette var helt nydelig :D

  SvarSlett
 9. Så fint! Tack för en annorlunda smakbit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig :-) Fint å levere noe annerledes!

   Slett
 10. Takk for en fin smakebit, og takk enda mer for at du minner meg på at å lese dikt er noe jeg faktisk setter pris på, men likevel gjør altfor lite av. Skal se om jeg finner en måte å endre den "uvanen"! Kan kanskje finne meg ei diktsamling og lese et dikt hver dag? Til frokosten for eksempel? Så begynner dagen med noe en kan grunne på utover.
  Takk for inspirasjon ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig! Lese et dikt hver dag høres flott ut. Selv liker jeg å lese flere dikt i et jafs, helst hele samlingen på to svelg. Befriende at det går så fort sammenlignet med f.eks romaner.

   Slett
 11. Jeg kan lese at dette er et nydelig dikt. Men jeg har så lite ordforråd hva angår engelsk at det er så mange ord jeg ikke forstår. Og så kopierte jeg diktet inn i oversetteren på Google og da ble det litt rart. Føler meg så handicapet og så irritert at jeg ikke tar mere tak i å bli bedre til å lese engelsk. Tenk, sånn er det sikkert for de som kommer til landet og ikke kan norsk. Har sikkert den samme følelsen. Men jeg kjøpte tre bøker på engelsk høsten 2012 og har lest en. Grei nok, men for mye "rosa" for meg. Nr 2 er nr 2 i serie på 5. Og den virker bra. Men må lese nr 1 først som jeg bestilte på fredag. Jeg håper jeg klarer å ta meg selv i nakken til å gjennomføre "prosjektet", Jeg er en veldig utålmodig sjel som er vant til å lese i et hurtig tempo. Og når jeg leser engelsk må jeg slå ned på tempoet. Uansett, takk for smakebiten.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det fine med denne diktsamlingen er at etter hvert dikt er den norske oversettelsen av diktet. Jeg skal lage et innlegg senere med den norske oversettelsen av diktet til deg. Jeg sier fra på bloggen din når det er gjort :-)

   Selv bruker jeg ofte når jeg leser engelske bøker å parkere meg foran laptopen med boken og sitter og slår opp ALLE ordene jeg ikke kan på internettet samtidig som jeg leser. Gjør det spesielt når jeg leser dikt for om det er et ord man ikke forstår der går man gjerne glipp av ganske mye. Dikt inneholder jo ikke så mange ord vanligvis... Jeg er ganske tålmodig og disiplinert av meg da i tillegg til å ta mange pauser og lese en bok på norsk ved siden av!

   Lykke til med "Prosjekt å bli bedre på engelsk"! Flott tiltak.

   Slett

Trivsel!

Høsten kommer sent i Alabama