onsdag 15. august 2018

GROVT ØYE AV VEMUND SOLHEIM ÅDLAND



Trykk her for bildekilde.

små, stive strå i tinningen.

Fra side 66. 



Kine ville ikke ha boka, faktisk avbrøt hun den ganske langt inn (jeg så eseløret) og nå har jeg lest boken ferdig, og jeg har ingen problemer med å forstå hvorfor hun avbrøt. Dette er dikt heller ikke jeg forstår. Det stoppet ikke meg da, jeg valgte å leste videre for å se hva diktene vekket hos meg av følelser og tanker. Disse tankene og følelser skrev jeg ned på papir samtidig som jeg leste og de skal jeg dele med dere her. Det handler om sex, og han minnes kvinner. I diktene blandes natur med materielle ting. Diktene er skrevet som bruddstykker, som minner som kommer til overflaten glimtvis. Det er sommer. Det er en uro i luften og jeg klarer ikke helt å slappe av med boka oppslått på fanget, jeg gjentar Noe urovekkende. Men jeg forstår ikke hva det er! Følelsene fra fortiden huskes i farger.

Pannen min rynket seg, hodet mitt ristet, overleppen trekkes opp i avsky; dette forstår jeg ikke, hva leser jeg egentlig, ingen anelse om hva dette var. Urovekkende dikt, minner fra en psykopat?


Diktene føles ikke tilgjengelige for meg. Jeg har ikke lest noe av Ådland (f. 1974) fra før, og jeg lar det bli med denne. Jeg kan likevel opplyse for de nysgjerrige at han har tilsammen gitt ut 5 diktsamlinger ifølge denne siden, der finner dere også titler og årstall på disse. På den samme siden står det at Ådland har mottatt Bjørnsonstipendet i 2008, og Bokhandlernes store forfatterstipend i 2014. Det var noe jeg likte med boka men i det store og hele forstår jeg ikke hva det er jeg har lest. Jeg ga den terningkast 3 på Bokelskere. Nå skal boka gies bort til en bruktbutikk.


Grovt øye av Vemund Solheim Ådland
Dikt
Kolon Forlag 2013
ISBN 978-82-05-44429-4
93 Sider
Norge
Bokkilde: tatt over fra Kine sin bokhylle


AKTUELLE LINKER





Snap jeg sendte Kine etter fullført bok. 

Jeg har også en Musikkblogg

5 kommentarer:

  1. Beundrer pågangsmot og innsatsvilje!!

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk og takk. Det er liksom noe som stimuleres i hjernen min når jeg tvangsleser. Føler alltid jeg får mye utbytte av det. Er liksom en trening i det.

      Slett
  2. Noe veldig urovekkende med de diktene ja. Jeg klarte rett og slett bare ikke lese videre. Du er så flink som fullfører :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk! Forstår godt du avsluttet jeg.

      Slett
    2. PS. Nå er det Anna som har boka :-)

      Slett

Trivsel!

Høsten kommer sent i Alabama