onsdag 5. september 2012

jeg ser et gult laken i den første Mad Max filmen

Jeg låner en boks med tre filmer(i tillegg til mange andre filmer, hun har sykt mange) av søsteren min, Mad max en, to og tre. Jeg har lenge vært hekta på oransje og har fått utløp for det ved å male to vegger oransje (en på stuen og en på kjøkkenet), brukt oransje gensere, kjøpt meg nye sofaputer for høsten(en oransje og en gul og jeg gir så klart bort de gamle, jeg tar aldri vare på overflødige ting, bort bort med ting) og ellers har jeg lagt merke til alt oransje rundt meg. Jeg har tatt bilder og jeg har tegnet. Da jeg så den første Mad Max filmen på en søndag i august (første gangen jeg ser filmen, den var ikke så verst, jeg skal så klart se nummer to og tre også) la jeg merke til et gult laken i sengen til hovedpersonen og samboeren hans og det var så kult. Nå skal jeg også få tak i et gult laken(de jeg har nå er lyse rosa, turkis, blå og hvite). Filmen handler om en alternativ framtid der pirater herjer motorveiene. Det var mange kule scener og spennende øyeblikk. Kjør på! Alt peker på at jeg skal begynne å øvelseskjøre for tiden. Boken Hell's Angels fikk meg til å tenke på å øvelseskjøre da det er en livsstil å oppholde seg på veiene og dra på kjøreturer med motorsykkelgjengen, og nå er det filmen Mad Max der hele filmen foregår motorveier som får meg til å tenke på å kjøre bil eller motorsykkel. For en frihet det må være å aldri være avhengig av hjelp fra andre for å bli kjørt et sted eller når jeg har handlet noe tungt som jeg ikke får til å bære hjem,- for eksempel den gangen jeg fikk en kjøkkenbenk gratis(nå har jeg endelig en kjøkkenbenk å lage mat på, nå skal jeg endelig lage sjokoladescones!) og hvordan i all verden skulle jeg ha fått med meg den hjem alene, det hadde ikke gått. Eller den gangen når jeg skulle gi bort tre esker fulle av bøker som jeg hadde lest, det skjedde for ikke mange ukene siden. Jeg ga også bort flere poser med klær, noen møbler, lamper og slikt. Jeg hadde også tømt hele bua for ting som ikke var mine. Det er så godt å få ting unna. Det er helt vidunderlig faktisk. Hadde jeg hatt førerkortet og en bil(og en motorsykkel, det er det jeg egentlig vil ha men noe må jeg jo kunne kjøre i om vinteren i Norge også) hadde jeg aldri vært avhengig av noen. Det er det eneste jeg trenger hjelp til i hverdagen; å bli kjørt så jeg kan gi bort tunge ting jeg ikke vil ha lengre. Jeg hater å ikke være uavhengig. Noen bilder fra filmen Mad Max:

.
Se så tynne ben det er på den dama. Jeg har aldri sett maken. Hadde jeg hatt så tynne ben hadde noe vært alvorlig galt med meg og jeg hadde antagelig ligget på sykehuset døden nær. Det er forskjell på folk gitt.

"Shit ass, det nye gule lakenet mitt er bare helt rått"

"Isj, jeg har ikke noe lyst til å stå opp"

Inspirasjon finner jeg overalt, også i filmer jeg ser. Jeg rer heller nesten aldri opp sengen min, forstår henne godt jeg.

2 kommentarer:

 1. Det er det som er så genialt med inspirasjonen, at den er å finne overalt!

  Jeg så forresten Mad Max filmene for maaange år siden, sikkert da de kom ut, og var hel-fascinert. Per i dag er jeg usikker på om jeg vil synes det samme om jeg så dem om igjen. Hvem vet, kanskje jeg skulle tatt et Mad Max maraton...

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er noe med de filmene, de er egentlig ikke min "type" film i det heeele tatt, hadde det ikke vært for at det var søsteren min som plukket de ut hadde jeg aldri sett dem! Akkurat som du ble, er jeg fascinert av de, jeg likte humoren, skuespillerne, bilscenene og en vill verden der anarkismen rår. Du har helt rett, fascinert er ordet! Jeg kunne godt tenkte meg å se de om igjen, og jeg har nettopp sett den siste!

   Slett

Trivsel!

PIRANESI MED MER